-2.8 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
GaleriiNaiste võim ja vägi!

Naiste võim ja vägi!

Martin Ellermaa

Möödunud kaduneljapäeval, naistepäeva eel, avati rohke publiku osavõtul Raplamaa Kaasaegse Kunsti Keskuses Naiste Ööde Filmifestivali puhul Simone Fezeri, Kati Kerstna ja Kai Koppeli näitus „Konflatsioonid“.

Kunstnike Riin Palloni ja Kairi Orgusaare juhitud keskus on juba peaaegu 14 aasta jooksul kokku toonud väga erinevad tegijad ja teemad, ühis- ja isikunäitused, rahvad ja maad (Holland, Taani, India, Prantsusmaa, Leedu, Saksamaa), samuti muusikud, näitlejad, luuletajad, andnud võimaluse ise maalida ja tutvustanud rohkelt erinevaid kaasaegseid kunstinähtusi kuni performance’ini välja; õppinud tundma koha, taju, unede ja alateadvuse tähendust, otsinud isegi teid välja paberilt ja lasknud korduvalt särada ka klaasil ja valgusel.
Klaas ja valgus, kuid ka filmisärin tuuakse kokku ka nüüdsel näitusel. Nagu tutvustuses öeldud, on maailm eripalgeline, on palju arvamusi, vaatenurki ja põrkumisi, mis tähendab, et tuleb muutuda, vaadet muuta, kaasa ja kokku voolata, eri asju kokku sulatada. Põhiküsimus siin on, “kas kapselduda ning kolida oma “mulli”, reageerida jõu ja vägivallaga või proovida mõista [—], et võimalikud ja võib-olla ka vajalikud ongi ka teistsugused arvamused, teised kihistused”. Neid eri kihte, minevikku ja tulevikku, kõige selle omavahelist mõju ja kokkusulamise võimalust vaadataksegi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare