13.8 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
ValladKohila valdHingestatud töö lastega tõi Heli Kendrale kultuurkapitali tunnustuse

Hingestatud töö lastega tõi Heli Kendrale kultuurkapitali tunnustuse

Heli Kendrale oli muusikaõpetaja amet justkui saatuse poolt ette määratud. Tema vanemad panid vastsündinud tüdrukule just sellise eesnime lootuses, et tema elutee saab olema seotud muusikaga. Just nii läkski. Kendra juhendab Kohilas omanimelist muusikastuudiot ning tema käe all õpib muusikat 30 kohalikku last. 2023. aasta sügisel täitus Helil selles rollis 20 aastat ning Eesti Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupp määras talle tubli töö eest aastapreemia.

Neljapäev, 22. veebruar 2024. Märjamaa rahvamajas jagatakse pidulikul galaõhtul “Raplamaa tänab” tunnustusi tublidele raplamaalastele väga erinevates eluvaldkondades. Kohal on ka Heli Kendra. Aastapreemia saamise puhul suruvad tema kätt kultuurkapitali juhataja Margus Allikmaa ja Raplamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Tanel Viks. Seejärel ujutatakse naine üle lillesülemitega ja siis tuleb poseerida juba fotograafile.
Pidulik õhtu jääb kindlasti kauaks meelde. “Rõõmustav oli see tunnustus kindlasti. Ilus õhtu oli ka,” meenutas Heli Kendra. Ega keegi talle täpselt öelnud, mis selle tunnustuse tõi, aga aimata muidugi võib. Möödunud aasta sügisel täitus Kendral kakskümmend aastat muusikaõpetuse andmisest Kohilas. Esimese hooga tegi ta seda Kohila koolituskeskuses, mis tegutses Tohisoo mõisas, seejärel MTÜ-na üüripinnal tegutsedes. Seejärel ostis ta Kohilasse Posti tänavale korteri ning just seal viib ta tunde läbi praegugi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare