13.3 C
Rapla
Neljapäev, 30 mai 2024
UudisedTavex OÜ avas Eestis ainulaadse robotlüpsiplatsi

Tavex OÜ avas Eestis ainulaadse robotlüpsiplatsi

Eidaperes tegutsev põllumajandusettevõte Tavex OÜ avas uue robotlüpsiplatsi, mis on ainulaadne terves Eestis. Pidulik ava­tseremoonia oli teisipäeval, 12. märtsil.

See oli kauaoodatud päev, sest tegemist oli Tavex OÜ läbi aegade suurima investeeringuga, mis läks maksma ligikaudu 1,5 miljonit eurot. Ettevõtte juhi Artur Koka sõnul on tal hea meel, et Eesti esimene robotlüpsiplatsi lahendus avati just Eidaperes.
Varem olid lüpsirobotid paigutatud lehmade pidamise alale, aga nüüd on selleks eraldi plats, kuhu lehmad kindlal kellaajal tulevad. Kogu lüpsiprotsessi viib algusest lõpuni läbi tehisintellekt. “Minu süda on nüüd rahul. Kui esimest korda sellisest lahendusest kolm aastat tagasi Tartus räägiti, hakkas see kohe meeldima,” rääkis Kokk.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Tubli
13. märts 2024 22:57

Väga äge!