-0.1 C
Rapla
Esmaspäev, 22 apr. 2024
LisalehtKUKITEMUKIKUKITEMUKI: Raadio ees otsin tuttavat jaama...

KUKITEMUKI: Raadio ees otsin tuttavat jaama…

Konstantin Kuningas

Simo Toode ja teised uued saatejuhid toovad 1. jaanuari verevahetusega Raadio 2 gruuviruumi teistsuguseid suundi.

Sõna “raadio” tuleb ladinakeelsest radiare’st, mis tähendab “kiirgamist”. Laule valiv saatejuht peaks aimama rahva soove ja hakkama inimhinge seetõttu võib-olla paremini mõistma. Muusikakuulamisel toimub teabe töötlemine, kategoriseerimine, arutlemine, kogemuse üldistamine. Nii võiks olla teoorias.
Tegelikult on teadvus üks filosoofia suuremaid lahendamata probleeme. Paljudel mängib raadio taustaks. Negatiivseid arvustusi enam ei kirjutata, Metacriticus paiknevad hinded peamiselt vahemikus 60-85/100. Tunnevad vahel ka tublimad, et intellektuaalsed tegevused on ebamugavad, nõuavad pingutust, kui võiks hommikust õhtuni niisama ära elada.
Kunagi olid kõige rohkem muusikaga kursis raadiod, seejärel plaadipoed ja alles siis ajalehed. “Ma ei olnud julgenud sellele mõeldagi, sest see oli koht, kus töötasid A-kategooria staarid: Marko Reikop, Elektra, Koit Raudsepp, Margit Kilumets…” meenutas omaaegne Raadio 2 saatejuht Romi Hasa tänavu Postimehes. Eesti Raadio peadirektori Herkki Haldre palk oli väiksem kui Raadio 2 populaarsetel saatejuhtidel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare