Ulvi Blande
Vahel juhtub, et banaanid jäävad seisma ja mitte keegi ei taha neid süüa. Kahju on ju ära ka visata. Siin tuleb taas appi internet. Pannkoogiretsepte on erinevaid. Meeldis see, et kooke sai teha ka ainult munaga ja ilma piima ning jahuta. Seega sobib toit ka gluteeni- ja laktoositalumatusega inimestele. Arvestada võiks ühe banaani inimese kohta, saab kõhu täis küll. Üllatav oli minu jaoks, et koogid tulid päris magusad.
Vaja läheb: 2 küpset banaani, 2 muna, 2 spl jahu, natuke soola. Soovi korral võib proovida lisada taignasse hapukoort, kaerahelbeid.
Tee nii: Purusta banaanid kahvli või saumikseriga ühtlaseks püreeks. Kui tahad paksemaid pannkooke, ära väga peeneks püreesta. Lisa munad ja klopi ühtlaseks. Viimasena lisa sool ja jahu. Küpseta väikesed pannkoogid madalamal kuumusel mõlemalt poolt kuldseks. Väga kärsitu ei tasu olla, sest muidu kipuvad koogid ära lagunema. Serveeri marjade või hapu moosiga.