16.1 C
Rapla
Kolmapäev, 29 mai 2024
UudisedEesti otsib emakeelemässajat!

Eesti otsib emakeelemässajat!

Martin Ellermaa

Ilm kiskus pühapäeval kaunikesti kõledaks, kuid õnneks sain Raplamaa kaasaegse kunsti keskuses sooja. Möödunud emakeelepäeva puhul laulsid siin Sten-Olle Moldau, Riinimanda stuudio noortekoor ja segakoor August07, mida juhatasid Helen Allikvee ja Ele Andok ning Urve ja Pärt Uusberg.

Lisaks pakkusid sel käädri- ja patrikupäeval sõnadega tuge animafilmilavastaja Valter Uusberg ning luuletaja, tõlkija ja toimetaja Ly Ehin. Nad tõid üheskoos kooridega kuulaja välja kiirusest ja kinnijooksmisest, meenutades, kui võimas on meie emakeel ja kui suured võimalused meil selle kaudu on, et mitte hääbuda, vaid hoopis julgelt elus püsida.
Oli liigutav üle pika aja näha ja kuulda ka Ly Ehinit, meie ilusa emakeele hoidjat ja üht vähestest vägevatest luuletajatest meil, kes on veel maalt pärit ja mõistab kirjutada maakeeles. On ta ka teisi ikka aidanud oma emakeele, tõelise maakeele ja pärisluule juurde tagasi jõuda. See on kingitus, mille osas mu tänulik meel vist kunagi ei vaibu! Ly sõnad panid mind taas mõtlema, et täna, selleks, et kirjutada, rääkida, laulda päriselt emakeeles, peab juba olema mässaja – vähemast, ei arast ega hädisest, lihtsalt ei piisa, kaasalibisejaid on niigi palju!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare