5.5 C
Rapla
Teisipäev, 21 mai 2024
UudisedLugemissoovitus

Lugemissoovitus

Rapla keskraamatukogu raamatukoguhoidjate nädala lugemissoovitused:

Anne Griffin “Kuulates vaikijaid”
Raamat surmast, armastusest, saladustest, oma südame jälgimisest ja tõest. Peategelasel Jeanie’l on eriline anne – ta kuuleb, mida hiljuti surnud inimesed on öelnud. Kuuludes surnumatjate perekonda, võimaldab ta anne väikses iiri linnakeses edukalt läbi lüüa. Kui ta vanemad aga otsustavad pensionile minna, lööb see noore naise elu peapeale. Raamatu tegevustik viib lugeja vahepeal ka minevikku, andes sellega võimaluse Jeanie’t tundma õppida, aru saada ta valikutest.
Kuigi loo tegevustik kulgeb aeglaselt, on selle lugemine puhas nauding ja raske on raamatut enne lõppu käest panna. See on hästi mitmekihiline, üdini inimlik ja ääretult lummav raamat. Kuigi ka kurbasid teemasid on autor suutnud käsitleda väga hellalt, tasub õrnahingelisematel siiski lugedes taskurätipakk kõrvale võtta.


Bill Bryson “Jalutuskäik metsas”
Kui on soov lugeda midagi meelelahutuslikku ja naljakat, kuid mis samas annab ka mingeid tarkuseterakesi juurde, tasub kätte võtta mõni Brysoni raamat. “Jalutuskäik metsas” haarab juba esimest leheküljest lugeja kaasa suurejoonelisele seiklusele Ameerikas Apalatši matkarajal. Hoiatus: need hämmastavad juhtumid, millesse Bryson ja tema matkakaaslane Stephen Katz satuvad, võivad panna kõva häälega naerma! Kuid nalja kõrval pakub raamat ka tõsisemaid teemasid. Bryson kirjeldab loodust, räägib matkaraja ajaloost ja keskkonnahoiust. See raamat on tõeline maiuspala hea huumori austajatele ja loodussõpradele.
Mia Cordelia Kitsing

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare