4.9 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
Politsei- ja päästeteatedPolitsei ja päästeteated

Politsei ja päästeteated

Politseiteated

Kohila vald
Politsei sai teate, et 13. märtsil ründasid kaks meest Aespa alevikus 45-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmus
Politsei sai 14. märtsil teate Raplamaal elavalt naiselt, kes võttis Instagramis leitud töökuulutuse peale WhatsApp´i teel ühendust tööpakkujaga, kes pakkus naisele võimalust teenida raha, klikkides veebis erinevate kaubamärkide toodetel. Tööpakkuja juhendamisel registreeris naine end veebilehel viantinc.vip ja alustas Telegram’i rakenduse vahendusel nimetatud platvormil tööd.
Lubatud töötasu saamiseks nõuti naiselt erinevate maksete tasumist, mistõttu naine töötasu ei saanud. Lisaks investeeris naine tööpakkuja juhendamisel oma isiklikku raha krüptovaluuta keskkonnas Onlychain. Tekitatud kahju on esialgsel hinnangul ligi 21 000 eurot.

Politsei- ja piirivalveamet

Päästeteated

Tuli korstnas
14. märtsil kell 13.19 teavitati häirekeskust, et Märjamaa vallas Kojastu külas on eramu korstnas ja tahmalõõris põleng. Päästjate saabumise ajaks oli tuli sumbunud, kuid päästjad kontrollisid turvalisuse tagamiseks kõik kuumeneda võivad pinnad termokaameraga üle. Edasist ohtu ei tuvastatud, kuid omanikul paluti kindlasti kutsuda korstnapühkija kütteseadmeid puhastama.

Katus lehvis tuules
14. märtsil kell 17.32 helistas häirekeskusesse inimene Kohila vallas asuvast Mälivere bussipeatusest. Ootepaviljoni katus oli kruvidest lahti tulnud ning lehvis nüüd tugeva tuule käes, ohustades lendu minnes nii inimesi kui ka teel liikuvaid sõidukeid. Päästjatel katust tagasi kinnitada ei õnnestunud, seetõttu eemaldati plekk täielikult. Olukorra lahendamisega tegeleb edasi ootepaviljoni haldaja.

Liiklusõnnetus Rapla linnas
15. märtsil kell 9.30 juhtus Raplas Tammemäe tänaval kahe sõiduki vahel liiklusõnnetus. Üks autodest põrkas vastu maja seina ning hakkas suitsema. Sõidukites viibis kokku kolm inimest, kes said kõik kergemaid vigastusi. Päästjad andsid kannatanud kiirabiarstide hoole alla ning asusid ise reguleerima liiklust ning sõidukitelt akujuhtmeid eemaldama. Lisaks puhastasid päästjad tee sõidukiosadest ja klaasikildudest.

Elumaja põles
15. märtsil kell 17.43 teatati häirekeskusele, et Märjamaa vallas Põlli külas põleb lausleegiga kahekordne eluhoone. Teataja sõnul oli elanik majast väljas ning ka läheduses asunud kanad ja haned ohutusse kohta viidud. Suitsusukelduslüli sisenes majja ning kontrollis, et majas rohkem inimesi ei oleks ning tõi põlevast majast välja kolm gaasiballooni. Kell 19.11 tuli enam edasi ei levinud ning päästjad tegelesid edasi konstruktsioonide avamise ning kustutamisega. Tulekahju likvideeriti kell 20.42.
Päästjate esialgsel hinnangul võis põleng alguse saada tahkeküttesüsteemist. Sündmusele reageerisid Märjamaa, Rapla kutselised ning Turba vabatahtlikud päästjad.

Kuivanud puu ohustas liiklust
17. märtsil kell 17.41 teavitati päästjaid, et Märjamaa vallas Konuvere külas on suur kuivanud kuusk pooleks läinud ning ohustab nüüd Tallinna-Pärnu maanteel liiklevaid sõidukeid. Päästjad langetasid ohtliku puu ning vabastasid tee liiklemiseks.

Kraavi voolas 700 liitrit kütust
17. märtsil kell 20.45 teavitati häirekeskust liiklusõnnetusest Märjamaa vallas Konuvere külas. Tallinna-Pärnu maanteel oli libeduse tõttu veoauto kraavi vajunud. Õnnetuses purunes veokil kütusepaak ning kraavi voolas umbes 700 liitrit kütust, mille edasi liikumise takistamiseks paigaldasid päästjad kummassegi otsa takistuspoomid. Olukorrast teavitati Keskkonnaametit.

Lääne päästekeskus

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare