4.9 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
SisuturundusRail Balticu põhitrassi projekteerimistööd Rapla maakonnas on jõudnud lõpule

Rail Balticu põhitrassi projekteerimistööd Rapla maakonnas on jõudnud lõpule

Sisuturundus

2019. aastal alanud Rail Balticu projekteerimistööd Rapla maakonnas on ehitushangete läbiviimiseks vajalikus mahus lõppenud. Rapla maakonnast Tootsini ulatuval raudteelõigul tehti põhjalik projekteerimistöö, kus võeti arvesse nii inimeste kui ka suur- ja väikeulukite liikumisvajadusi. Projekti raames kavandati maanteeviadukte, jalakäijate läbipääsukohti, suurulukite ökodukte ning väikeulukitele mõeldud loomaläbipääse.

Lisaks teostati geotehnilised uuringud, mis on oluliseks eelduseks raudtee rajamisel. Projekteerija roll hõlmas tihedat koostööd erinevate osapooltega, sealhulgas ametiasutuste ja trassivaldajatega, tagamaks projekti tõhusa elluviimise. Maakonnaplaneeringu koridoris on kooskõlastatult Rail Baltic Estonia OÜ-ga võimalik lubada ka huvitatud isikute arendus- ja ehitustegevust. Iga taotlust hinnatakse Rail Baltic Estonia OÜ poolt eraldiseisvalt. Ülejäänud lõikudes ei ole veel projekteerimine lõpetatud, mistõttu tuleb koridor ehitistest vaba hoida.

Projekti ülevaade
Esimese ja teise etapi põhitrassi ehitustööd algavad juba käesoleval suvel ning kestavad 2027. aasta sügiseni. Ehitusperioodi käigus tagatakse elanikele ja kohalikule transpordile minimaalsete piirangutega liiklus. Rajatiste osas on ehitustööd juba alanud Alu tee viadukti ja Kodila jõe raudteesilla juures. Esialgsed tegevused hõlmavad ettevalmistustöid, sealhulgas ajutise möödasõidutee rajamist.
Seoses ehitustöödega suletakse aprillis Rapla-Varbola maantee, et ehitada Kodila jõe maantee sildtruubid. Ühtlasi on alustatud Parila teeviadukti ehitusega Rapla-Märjamaa maanteel, millega liiklushäiringuid esialgu ei kaasne. Lisaks jätkuvad aprillis ehitustööd Hagudi-Kodila teeviadukti ehitusobjektil.
Alates aprillist on võimalik teisipäeviti kell 9-12 Rail Balticu ehitust puudutavates küsimustes pöörduda Kohila vallavalituses asuvasse Rail Balticu infopunkti, kus vastuvõtte teostab põhitrassi nooremprojektijuht Maria Kommusaar. Eelnev registreerimine on vajalik!

Rail Balticut puudutavate küsimuste korral palume ühendust võtta:
· Maria Kommusaar, Rail Baltic Estonia nooremprojektijuht – [email protected]
· Tanika Ojasild, Rail Baltic Estonia keskkonnaekspert – [email protected]
· Rauno Lee, Rail Baltic Estonia kohalike peatuste vanemprojektijuht – [email protected]
· Katrin Rannama, Rail Baltic Estonia maakorralduse ja planeeringute juht – [email protected]
Rail Balticu infopäevade soovi korral palume ühendust võtta kogukonnajuhi Liis Olliniga,
[email protected]

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare