8.8 C
Rapla
Teisipäev, 30 apr. 2024
UudisedLihtsam on olla populist kui teha ebapopulaarseid, kuid vajalikke otsuseid

Lihtsam on olla populist kui teha ebapopulaarseid, kuid vajalikke otsuseid

Peaminister Kaja Kallas käis 26. märtsil Raplas. Enne kohtumist erakonnakaaslastega andis ta intervjuu Raplamaa Sõnumitele.

Reformierakonna reiting on praegu väga madal, aastaga on umbes 900 inimest erakonnast lahkunud. Mis meeleolud valitsevad erakonnas, just lihtliikmete hulgas?

Kaja Kallas: Selles mõttes on rasked ajad, aga seda oli ju ette näha, kui oli selge, et me peame tegema kõiki neid valusaid otsuseid. Ma oma inimestele ka niimoodi seletasin, et see saab olema hästi keeruline. Ei ole meil liitlasi ei ajakirjanike, ei ettevõtjate, ei avalikkuse seas, aga kui me mõtleme Eesti riigi jätkusuutlikkuse peale, siis me peame need otsused tegema. Need on ebapopulaarsed otsused ja see toob meie reitingu alla, aga me ei saa neid tegemata jätta. Tol hetkel olid kõik sellega nõus, aga loomulikult, ega see langus meeldi ju kellelegi ja see teeb paljud närviliseks.
Tegelikult on poliitikas vaja seda pikka vaadet. Küll inimesed saavad lõpuks ikkagi aru, miks me neid otsuseid oleme pidanud tegema, ja võib-olla hindavad seda vastutustundlikkust. Populist on hästi lihtne olla, aga palju raskem on teha otsuseid, mis pikas perspektiivis on Eesti riigi jaoks õigemad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare