-0.1 C
Rapla
Esmaspäev, 22 apr. 2024
ArvamusSoov lugeda, aga mida?

Soov lugeda, aga mida?

Rapla keskraamatukogu raamatukoguhoidjate nädala lugemissoovitused:

“Haki ordu”, Tuul Sepp
Erinevas vanuses lapsed teevad omavahel koostööd, et saada linnaruum loomadele sobilikumaks ning neid aitab sellel teekonnal maagia. Mõnus on selle raamatu juures see, et maagiamaailm ei ole liiga keeruline, vaid selge ja konkreetne: lapsed saavad selle abil muutuda erinevateks loomadeks. Sellisel viisil kogedes leiavad nad, kuidas ühel või teisel loomal oleks linnas parem olla. Samuti annab raamatule plusspunkte asjaolu, et väga mõnusalt on põimitud erinevaid fakte looduse ja loomade kohta, kuna autor ise on loomaökoloog ja teaduse populariseerija.

“Minu Aasia saared”, Margus Kalam
See raamat on natuke kergem lugemine. Tegu ei ole väga traditsioonilise reisiraamatuga. Teel olemise kõrval keskendub see päris palju ka inimsuhetele ja draamadele. Muidugi käsitleb raamat kohalikku kultuuri ja traditsioone, samuti naise ülalpidamist nende kultuuris ja mida see päriselt tähendab seal.

“Miniatuurid mälupõhjast” ja “Matlena teekond”, Aino Pervik
Kuigi Aino Pervikut teatakse rohkem kui lastekirjanikku, on ta kirjutanud ka väga põnevaid teoseid täiskasvanutele. Nendes teostes on väheste sõnadega palju öeldud. “Miniatuurid mälupõhjast” on rohkem koha ja päris ajaloo raamat ajast, kui Perviku isa töötas Järvakandi klaasitehases. “Matlena teekond” räägib perekonnalegendist, kus lapseootel peategelane võtab ette retke Tallinna oma Krimmi sõtta kadunud mehe surmatunnistuse järele, et oma eluga edasi liikuda.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare