18.3 C
Rapla
Laupäev, 4 mai 2024
UudisedKas linna peavad rohelust tooma kaunistused, mille „parim enne” ammu möödas?

Kas linna peavad rohelust tooma kaunistused, mille „parim enne” ammu möödas?

Jürikuu alguses tekkisid Rapla kesklinna lillekastidesse puidust lilled, millega üritatakse rohkem rohelust pakkuda. Neid „kevadekuulutajaid” ei kasutata Rapla linnas esmakordselt ning mõned inimesed on otse öelnud, et need mõjuvad lillekastidesse topitud prügina.

Kevad on saabunud ja vahel sillerdab kevadpäike tuppagi, kuid rohelust, mis ei ole veel omal jõul tärganud, soovitakse õue tuua omaalgatuslikult. Rapla kesklinn on täis puidust lilli, mis aastaid tagasi, kui need esmakordselt välja toodi, täitsid kenasti oma eesmärgi. Praeguseks on need aga kulunud ja oma mõnetise rääbakusega häirivad möödakäijaid
„Need on kunagi ammu soetatud, et tuua varakevadisse halli linnaruumi midagigi, mis lähenevast kevadest endast märku annaks, kuniks loodus ise oma ilu näitama hakkab,” ütles Rapla abivallavanem Rain Terras. Tema sõnul on ajalehelt saadud tagasiside sellel teemal vallavalitsusele esmakordne. Ümbruskonna tajumine ongi inimeseti erinev, väitis abivallavanem ja tema sõnul ei ole võimalik iga inimese silmailu tajumise järgi linnaruumi kujundada.
„Heatahtliku soovitusena võiksid kodanikud tulla valla aedniku juurest läbi ja temaga mõtteid arutada,” ütles Terras ja selgitas, et otsuseid peavad langetama siiski need spetsialistid, kelle valdkonda teema kuulub. Vallaaednik paraku ajaleheveergudel oma otsuseid ei põhjenda ja seisukohta ei avalda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare