5.5 C
Rapla
Teisipäev, 21 mai 2024
UudisedRaplasse jõudis maailmakuulsa skulptori tööde fotonäitus

Raplasse jõudis maailmakuulsa skulptori tööde fotonäitus

Rumeenia suursaadik avas Rapla kinomaja trepigaleriis fotonäituse “Kummardus Constantin Brancusile”. Näitusel olevatel fotodel on kujutatud tema kõige monumentaalsemat tööd, mis võib juba sel suvel lisanduda UNESCO maailmapärandi nimekirja.

Constantin Brancusit (1876-1957) peetakse üheks kõige mõjukamaks 20. sajandi skulptoriks ja modernistiks. Teda on nimetatud ka nüüdisaegse skulptuuri patriarhiks. Brancusi sündis Rumeenias väikeses külas Gorj’ maakonnas, kuid rändas 28-aastaselt Pariisi, kuna tundis, et kodumaal teda ei tunnustata piisavalt. Pariisis töötas ta lühikest aega Auguste Rodini ateljees, kuid lahkus sealt kuulsa lausega “Tamme varjus ei kasva teisi puid”. Edaspidi töötas ta omaenda ateljees. Kuigi ta elas suurema osa oma elust Pariisis, jäi ta Rumeenia skulptoriks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare