16.1 C
Rapla
Kolmapäev, 29 mai 2024
UudisedKeavas selgus Eesti parim tõupull

Keavas selgus Eesti parim tõupull

Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu (ETKÜ) valis koostöös Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsiga (ELKS) Keavas selle aasta parima tõupulli. Teist aastat järjest valiti parimaks hele akviteeni tõugu pull.

Veebioksjoni eelne tõupullide konkurss toimus 5. aprillil ETKÜ seemendusjaama territooriumil Keavas. Showringis esitleti Eestis enamlevinud tõugude – aberdiin-anguse, limusiini, herefordi, simmentali, šarolee, hele akviteeni tõugu pulle. Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu esimees Tanel-Taavi Bulitko ütles noorpullide konkurssi kommenteerides, et lihaveisearetajad on teinud head tööd.
Noorpulle esitlesid jalutajad kinnises ringis. Pullidel olid päitsed peas ja ninarõngast nöör läbi, et looma paremini taltsutada. Näitusel hinnati keha sügavust, looma suurust, lihasehitust ja tugevust. Keha peab olema harmooniline ja tasakaalus, olulised on ka jalanurgad. Hindamist viis läbi sel korral Soome kohtunik Maiju Pesonen.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare