22.7 C
Rapla
Reede, 26 juuli 2024
UudisedKultuurisamba auhinna pälvis tantsujuht Anne Paluoja

Kultuurisamba auhinna pälvis tantsujuht Anne Paluoja

Neljapäeva, 4. aprilli õhtul kogunesid inimesed Järvakandi kultuurihalli, et teada saada, kellele jagatakse seekordsed kultuurivaldkonna tunnustused.

„[Kultuurivaldkonna tunnustuste jagamine] toimus meil kolmandat korda ja igal aastal on üks vald korraldaja,” ütles Age Tekku. Sel aastal korraldas Kehtna vald. Varem on üritust korraldanud Rapla ja Märjamaa ning järgmisel aastal korraldab Kohila vald. Õhtujuhiks oli palutud Karl Robert Saaremäe ja pidupäevakõne pidas Raplamaa Omavalitsuste Liidu esimees Tanel Viks, kes ühtlasi jagas ka tänukirju. Kolmes kategoorias – Kultuurisammas, Aasta kultuuritöötaja ja Kullatükike – oli nomineeritud üks inimene.

„Olin pisarateni liigutatud, kui loeti ette minu 47 aastat kestnud tantsualane tegevus ringijuhi ja õpetajana ning tehti teatavaks, et mulle on omistatud aunimetus “Raplamaa kultuurisammas”, kaasas ka Raplamaa Omavalitsuste Liidu kuldne rinnamärk. Kogu saalis oli tunda austuse hõngu, kohalviibijad seisid püsti. Päris raske oli end koguda ja midagi ilusat kõigile öelda. Ega ma väga mäletagi, mida ma seal laususin, tänutunne oli ja on ülivõrdes suur,” ütles Kultuurisamba tiitli pälvinud Anne Paluoja.
Paluoja on erialalt klassiõpetaja ning töötab veel Raikküla koolis kahel päeval nädalas, erivajadustega laste muusika- ja rütmikaõpetajana, lisaks õpetab rahvatantsu. Samuti on ta kord nädalas Rapla Kesklinna koolis kehalise liikumise õpetaja.
„Nüüd kodus istudes, lilli topsutades ja kõigele järele mõeldes on mul kahju, et ei maininud ega tänanud seal oma kõige lähedasemaid inimesi, abikaasa Guidot, poegi Almarit, Gaidurit, Agurit peredega, õdesid Aget ja Aalat, kes on kõigi nende aastate jooksul olnud suured toetajad ja abistajad, head mõttekaaslased,” ütles Anne Paluoja. Tänada pole kunagi hilja.
Aasta kultuuritöötaja tiitli pälvis Märjamaa rahvamaja kultuuritöö korraldaja Ene Klaus ja Kullatükikese tiitli Juuru rahvamaja majahoidja Ilve Tommingas.
Rapla maakonna omavalitsuste kultuuritöötajate tunnustuse on ellu kutsunud omavalitsuste kultuuritöötajad ja kinnitanud Raplamaa Omavalitsuste Liidu juhatus, et väärtustada Raplamaa kultuuriasutustes (klubid, rahvamajad, kultuurikeskused) töötavaid üksikisikuid ja meeskondi, kes on oma tegevusega oluliselt panustanud kogukonna kultuurielu edendamisse ja kaasa aidanud maakonna arengule.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare