16.1 C
Rapla
Kolmapäev, 29 mai 2024
UudisedLapsed valisid Nukitsa konkursil Eesti parima kirjaniku ja illustraatori

Lapsed valisid Nukitsa konkursil Eesti parima kirjaniku ja illustraatori

Ingrid Teder,
Rapla keskraamatukogu raamatukoguhoidja

Nukitsa auhind antakse Eesti Lastekirjanduse Keskuse poolt korraldatava lugejaküsitluse ehk Nukitsa konkursi võitnud kirjanikule ja illustraatorile. Kahe viimase aasta lastekirjanduse saaki hindavad lapsed ise.
Nukitsa konkursil võistles tänavu 100 lasteraamatut, mis ilmusid 2022. ja 2023. aastal.
Laste hinnanguid kogutakse terves Eestis peamiselt raamatukogude abiga. Viimasest, 17. Nukitsa konkursist võttis osa 6707 last vanuses 5-13 aastat. Oma märkimisväärse panuse andsid Raplamaa lapsed 694 häälega, olles Tallinna (1173) ja Harjumaa (711) järel kolmandad.
Konkursi eesmärk on tunnustada meie lasteraamatute autoreid ja kirjastajaid ning populariseerida lugemist. 6. aprillil toimus Lastekirjanduse Keskuses Nukitsa konkursi tänupidu. Raplamaalt käisid vastuvõtul kolm hääletamises osalenud õpilast.
Lemmikkirjanikuks osutus Janno Põldma ja parimaks illustraatoriks Heiki Ernits – raamatuga „Leiutajateküla pulmapidu”.
Teisele kohale tuli kirjanikest Ilmar Tomusk ja kunstnikest Catherine Zarip raamatuga „Kullakallis kass“.
Kolmanda koha saavutas Andris Feldmanise ja Livia Ulmani raamat „Erik Kivisüda”. Raamatukunstnike kolmas koht läks Hillar Metsa illustratsioonidega Ilmar Tomuski raamatule „Julius, mida sina suvel tegid?“. Võitjad said auhinnaks Elo Liivi loodud Nukitsa pronkskuju, esikolmik kultuurkapitali toel ka rahalise preemia.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare