17.7 C
Rapla
Teisipäev, 30 apr. 2024
PersoonRaplamaal on nüüd kaks hooldus- koordinaatorit

Raplamaal on nüüd kaks hooldus- koordinaatorit

2020. aastal jõudis Rapla maakonda projekt, millega loodi täiesti uus ametikoht – hoolduskoordinaator. Tänaseks on projekt saanud jätku ning ametisse on astunud lausa kaks hoolduskoordinaatorit: Irita Raismaa ja Kristi Jürgenson. Naiste roll on aidata inimesi erisuguste raskete olukordadega toimetulemisel.

Hoolduskoordinaatori amet on lühidalt kokku võttes olla ühenduslüli sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna vahel. Rapla ja Märjamaa perearstikeskuste juures ongi alustanud tööd just hoolduskoordinaatorid, kes lahendavad esmatasandi meditsiinisüsteemis sotsiaalseid probleeme, aitavad ühendust saada tervishoiutöötajatega, tõhustada juhtumipõhist koostööd kahe sektori vahel. Teenusega kaetakse ka Kehtna ja Kohila vald.
Irita Raismaa töötab Rapla perearstikeskuse juures ning katab tööga ka Kehtna valda. Kristi Jürgenson on aga abiks just Märjamaa ja Kohila valla inimestele.
Hoolduskoordinaatori amet on esialgu projektipõhine ning kestab 2025. aasta detsembrini. ”Kui suudame näidata, et see amet suudab olla kogukonnale toeks ja on positiivse mõjuga, siis ma ei näe põhjust, et see ei peaks jätkuma,” ütles Raismaa.
Projektitoetust sai Raplamaa Omavalitsuste Liit (ROL) aastateks 2024-2025. Lisaks kahele loodud ametikohale on projekt suunatud maakonna sotsiaal- ja tervishoiuvõrgustike arendamisele, tugevdamisele ja jõustamisele ning igakülgse koostöö arendamisele. Vooru rahastatakse Euroopa sotsiaalfondi (ESF) toetusel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare