15.5 C
Rapla
Teisipäev, 30 apr. 2024
ArvamusSoov lugeda, aga mida?

Soov lugeda, aga mida?

Rapla gümnasistide lugemissoovitused:

“Kõik, mida ma ei mäleta”, Jonas Hassen Khemiri
See raamat oli väga haarav ning on osa sarjast “Moodne aeg”. Loo aluseks olid minategelase päevikusissekanded, kus ta üritas välja selgitada, kes oli ta parima sõbra avariis süüdi ja kas see üldse oli õnnetus või hoopis enesetapp. Minategelane tegi seda intervjuu vormis. Raamatut oli lihtne lugeda, aga kuna käsitleti nii raskeid teemasid nagu enesetapp, immigratsioon ja armastus, pidi võtma vahepeal hingamispause ja seedima, mida lugesid.

 

 

“Puhastus”, Sofi Oksanen
Alguses ei saa käima ja hiljem pidama. See raamat sisaldab valu ja pisaraid, äraandmist ja reetmist, samuti omalaadi armastust. Lugu toimub nii tänapäeval kui ka Teise maailmasõja ajal. Raamat algab sellega, kuidas peategelane Aliide leiab teise peategelase Zaara enda hoovist. Zaara oli värvatud pettuse teel prostituudiks ning üritab oma ülemuste ja kohutava reaalsuse eest põgeneda. Aliide üritab põgeneda mineviku eest, mis ta südant piinab. Lõpp osutus väga ootamatuks.

“Kus ma olen ja kuidas sina võid palju kaugemale jõuda”, Mihkel Raud
See elulooline eneseabiraamat on Mihkli omamoodi järg raamatule “Musta pori näkku”. Härra Raud avab oma mõtteid, nippe ja seisukohti näiteks raha ning aja suhtes, reisimisest ja avalikust esinemisest. Need võib-olla ootamatud mõtted on head meeldetuletused kiires argipäevas. Mõnus mitme päeva/õhtu lugemine, kerge järge hoida.

 

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare