13.8 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
SportKorvpallinaiskond tõestas, et kuulub medalinõudlejate ringi

Korvpallinaiskond tõestas, et kuulub medalinõudlejate ringi

Rapla Korvpallikool

Lõpusirgele jõudval 2023/2024 korvpallihooajal esindas lisaks esindusmeeskonnale Rapla Korvpallikooli Eesti kõrgeimal tasemel ka Rapla Korvpallikooli naiskond, kes lõi kaasa LHV naiste korvpalli meistriliigas, mis moodustati naiste esiliiga ning varem naiste Balti liigas osalenud võistkondade koondamisel.

Liigas osales kokku 10 naiskonda. Rapla naised lõpetasid LHV liigas kokkuvõttes 6. positsioonil. Tase liigas oli väga ühtlane ning võite ei õnnestunud sel hooajal võtta vaid kolme naiskonna vastu. Võib öelda, et vaid kaks naiskonda kerkisid teistest esile – Tallinna Spordiakadeemia (TSA) ja Audentese SK/Tallinna Ülikool.
Põhiturniiril said Rapla KK naised kirja 8 võitu ja 8 kaotust, mis asetas meid tabelis võrdsele pulgale Korvpallinaiskond OSK-iga, kuid vaid kahepunktiline miinus omavahelistes kohtumistes asetas meid kuuendaks ja andis seega meie jaoks kõige keerulisema vastase veerandfinaalseeriaks. Võrdsust illustreerib fakt, et veerandfinaalis Tallinna Spordiakadeemia vastu lõppes meie hooaeg kindlalt, kuid samal ajal lähikonkurent OSK võitleb praegu finaalipääsu nimel.

Naiskondade ühtlast taset demonstreerib hästi ka asjaolu, et 2023. a detsembris kulmineerunud Eesti karikavõistlustel võitis meie naiskond pronksmedalid.
Kuigi tulemuslikult ei saa hooajaga LHV meistriliigas päris rahule jääda ning pääs poolfinaalseeriasse ja kohamängudele oleks olnud õnnestumise korral jõukohane, oli hooajas kindlasti palju positiivset. Kahe hooaja vahel noorenes meie koosseis oluliselt ning on hea meel, et tõime aastaga kõrgliigasse juurde rohkem kui viisiku jagu 15-17-aastaseid neiusid, kes said oma esimesed ristsed täiskasvanute tasemel võisteldes ja tulid sellega suurepäraselt toime, moodustades hea terviku meie täiskasvanud mängijatega ja juba kogemust omavate noortega. Meie mitmed noormängijad on kandidaadid nii Eesti U16 kui ka U18 vanuseklassi koondistes ning naiskonna liidriks kerkinud 16-aastase Lisandra Vetesina vastu on tundnud esimest huvi Eesti naiste rahvuskoondise treener.

Naiskonna peatreener Kaia Milling võtab hooaja kokku järgnevalt: „Olles ise aastaid vedanud Rapla Korvpallikooli naiskonda mängijana ning abitreenerina, tekkis möödunud suvel kindel plaan astuda ise sportlase rollist tagasi ning võtta üle võistkonna peatreeneri kohustused ning tuua koosseisu meie tublid noormängijad. Saan öelda, et see plaan oli ainuõige samm ning oli rõõm näha enda õpilaste edusamme liigas, samuti võistkonna kui terviku teket, milles mängis olulist rolli noorte julge pealehakkamine ja ka juba kogemustega mängijate tugev toetus.
Hooaja eel ei olnud meil väga suuri tulemuslikke eesmärke, kuid mäng-mängult edasi liikudes tõestasime paari kuuga, et kuulume medalinõudlejate ringi. Loomulikult jääb kripeldama kaks veebruarikuu lõpul toimunud mängu, mille ebaõnnestunud käik võttis võimaluse medaleid püüda. See õppetund oli meile järelikult vajalik ja loodan, et meil õnnestub selle seltskonnaga veel tegusid teha. Kindlasti tahaks tänada ka publikut, keda oli meie kodumängudel varasemast rohkem.“

Naiskonna kapten, 23-aastane Rapla KK vilistlane Katarina Tamm vaatab tulevikku positiivselt ja kommenteerib hooaja kulgu nii: „Seda korvpallihooaega alustasime mitme uue mängijaga ning rõõm on tõdeda, et meil oli palju häid mänge ja meeldejäävaid hetki. Ehkki hooaja lõpuks seatud ootused olid veidi kõrgemal, näitasime oma suhteliselt noore koosseisuga, et oleme võimelised mängima kõigi naiskondadega. Siit saab ainult paremaks minna.“
Rapla Korvpallikooli esindusnaiskond mängis hooajal 2023/2024 koosseisus: Bia Aller, Lorelii Estaal, Kadri Kruusimägi, Keit Liis Kõiv, Mia Liis Lindal, Karin Lipstuhl, Angela Muddi, Kätlin Murre, Reili Naarits, Majandra Liis Pitkanen, Katarina Tamm, Liseth Vain, Lisandra Vetesina, Kristel Viljus, Kristina Yakovleva, võistkonna peatreener Kaia Milling, abitreener Aivar Liibak, üldkehalise ettevalmistuse treener Indrek Ruut.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare