16.1 C
Rapla
Kolmapäev, 29 mai 2024
UudisedOi kui põnev on mõelda oma peaga!

Oi kui põnev on mõelda oma peaga!

Martin Ellermaa

Maalikunstnik Anne Lindt avas möödunud kolmapäeval Rapla keskraamatukogu saalis oma näituse “Peidus mõtted”.

Päritolult pärnakas, kes on tõsisemalt maalinud alates 1994. aastast ja on Raplaski oma maalidega juba teist korda, tegi oma esimesed isikunäitused hoopis Iirimaal (2001), suurel loojate maal, kus kunstnik vahepeal elas ja töötas ning julgust kokku võttes ringigi rändas.
Mured kaovad, kui saab maalida. Kaob isegi aeg, kuigi ajastu vaatab Lindti töödes tugevasti vastu: on see siis kohalik jant, mida kunstnik on jälginud terve kireva vabariigi perioodi, või see kaugem ja suurem värk, mis üle ilma ja Eestigi valitseb. Ja mis siis on inimese kui looja osa selles ego- ja võimumängude jaburas trallis, näib see näitus küsivat. Võib-olla vabade seoste ja mõtete mäng, mida ei saa võimud kinni püüda?

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare