13.8 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
UudisedIntervjuu. Lauri Hussar: Riigikogu maine tõid alla obstruktsioon ja kuluhüvitiste vastutustundetu kasutamine

Intervjuu. Lauri Hussar: Riigikogu maine tõid alla obstruktsioon ja kuluhüvitiste vastutustundetu kasutamine

Riigikogu esimees Lauri Hussar andis reedel, 12. aprillil Rapla gümnaasiumis meedia- ja ühiskonnaõpetuse tundi, et rääkida infoühiskonna toimimisest ja ohtudest, millega tuleb silmitsi seista. Samuti andis ta Raplamaa Sõnumitele intervjuu, kus tulid jutuks nii peagi saabuvad Euroopa Parlamendi valimised kui ka inimeste vähene usaldus Riigikogu vastu.

Hussar ütles, et madala usaldusväärsuse põhjustasid laialdane obstruktsioon ja ka Riigikogu liikmete vastutustundetu käitumine kuluhüvitiste kasutamisel.

Mis teid täna Raplasse toob?
Lauri Hussar: Ennekõike käisin Rapla gümnaasiumis andmas meedia- ja ühiskonnaõpetuse tundi. Rääkisime infoühiskonna toimimisest ja sellest, kuidas olla teadlik infotarbija. Tänastel noortel on väga palju meediaalast kompetentsi selles osas, mis puudutab sotsiaalmeediat, aga oluliselt vähem teavad nad sellest, mis toimub traditsioonilises meedias ja miks selle tarbimine on oluline.
Rääkisin noortele ka sotsiaalmeedia ohtudest ja millele peaksime vastutustundlike meediatarbijatena tähelepanu juhtima. Mul on hea meel, et Rapla gümnaasiumis on sissejuhatus meediasse ainena üks eesti keele tunni osa. See näitab, et on aru saadud, kui oluline on meediateadlikkuse tõstmine.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
arvajamees
17. apr. 2024 17:27

Pigem on riigikogu maine halb just Reformierakonna ja Kaja Kallase pärast.Ei pidanud ju maksud tõusma.Mis aga nüüd tehakse??Mõeldakse igasugu imelikke makse välja.

vaatleja
22. apr. 2024 09:30

Tegelikult riigikogu on sisuliselt opositsiooni välja lülitanud. Tegutseb koalisatsioon nii nagu nemad tahavad ja rahvas pole kunagi olnud keegi. Rahvas ei saa sellest aru, et oleta orjad ja nende raha masinad.