14.9 C
Rapla
Esmaspäev, 20 mai 2024
UudisedLastekooride festivalil harjutati maakonnapeo laule

Lastekooride festivalil harjutati maakonnapeo laule

Urve Uusberg

Reedel toimus Rapla kultuurikeskuses 14. Raplamaa lastekooride festival ligi 200 lauljaga Kohila mõisakooli koorijuhtide Margit Kolgi ja Merle Libliku eestvõtmisel. Olid töötoad (rütmika – Johan Kristjan Aimla, hääleseade – Triin Ella, teater – VHK teatriklassi noored) ja üllatusesineja Polina Tšerkassova imeliste lugude ja pillidega. Õpetajad punusid ja pajatasid Gerly Karu juhendamisel. Oli väga ilus kontsert, koorid olid valmistunud ja esitused olid kunstiliselt heal tasemel. Maakonnapeo laule harjutati Thea Paluoja kirkal eestvõtmisel ja Vahur Soonbergi professionaalsel klaverisaatel. Ees on laulupeo aasta ja usun, et see ühise laulmise kogemus aitas mõningase kevadise väsimuse ja motivatsiooni languse puhul luua erksust ja võimet pingutada selle nimel, et kogeda kokkukõla tervendavat mõju.
Nimetan siin tunnustusena osa võtvad koorid ja dirigendid: Kehtna valla lastekoor Kraaks ning Ea Hark ja Lea Karjane; Järvakandi kooli lastekoor ja Eha Teras; Valgu kooli lastekoor ja Kadri Jüriado; Märjamaa gümnaasiumi koor ja Kulla Aavik; Kohila gümnaasiumi koor, Aime Mäesalu ja Merve Aug; Kohila mõisakooli lastekoor, Margit Kolk ja Merle Liblik; Rapla Vesiroosi kool ja Monica Blokk; Rapla laulustuudio ja Thea Paluoja; Rapla Kesklinna kooli Riinimanda juhendajad Urve Uusberg ja Elo Vimm.

Markeerin sündmuse õnnestumist mõne tagasisidega õpetajatelt:
”Hääd kaaslased, suur tänu menuka päeva eest. Meil on ikka alati tore koos olla. Ja usun, et pidu tuleb tore.” (Thea) ”Oli väga töökas ja sisutihe päev. Rõõm oli näha särasilmseid noori päevast osa võtmas.” (Merle)”Oli tõesti väga töökas ja laste jaoks väsitav päev, aga lapsed olid bussis rõõmsameelsed ja rääkisid päevast siiski positiivses võtmes.” (Kadri)
”Minu lapsed tõid välja toredad töötoad, eriti meeldis rütmika. Üks lastest kommenteeris: “Nii tore, et me päeva lõpus saime veel eriliselt head kooki süüa.”” (Monica)
”Lapsed olid rõõmsad ja neile ka meeldis ja see on kõige tähtsam! Seega tuleb jätkata ja kohtume juba Kohilas järgmisel korral!” (Merve)
”Oli palju ilusaid hetki! Theale sügav kummardus, et ennastsalgava usinusega Raplamaa laulupidu vead. Jaksu ja rõõmu kõigile armsatele kolleegidele ja teie kooridele.” (Margit)
Osavõtt festivalist on õpetajale päris nimetamisväärne lisategevus (festivali kontserdi ja maakonna peo ühisproovi ettevalmistus ning 10-tunnine päev festivalil) ja koolid võiksid selle kompenseerida. Igas maakonna koolis ei olegi lastekoori.
Festivali korraldasid Kohila mõisakool ja Raplamaa muusikaõpetajate aineühendus. Järgmine festival – viieteistkümnes – toob koorid kokku Kohila gümnaasiumis (korraldus roteerub lastekooride peremeeskoolide/stuudiote põhjal).

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare