22.2 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
UudisedTervislikud energiaküpsised

Tervislikud energiaküpsised

Ulvi Blande

Selle retsepti idee tuli, kui nägin vilksamisi internetiavarustes väga isuäratavat pilti. Mulle meenus, et olen teinud varem küpsiseid ühe teise retsepti järgi. Need küpsised on suurepärane maiuspala ja annavad lisaks energiale ka vajalikke kiudaineid. Seemnete ja pähklite valikul saab vabalt enda maitse järgi varieerida.
Selles retseptis ei ole jahu ega suhkrut. Magusust lisab mesi.

Vaja läheb: 1 spl seesamiseemneid, 1 spl linaseemneid, 1 spl mooniseemneid, 80 g kuivatatud aprikoose, 100 g maapähkleid, 100 g mandleid, 50 g kreeka pähkleid, 30 g kõrvitsaseemneid, 30 g päevalilleseemneid, 1 spl chia seemneid, 1 spl mett, 1 munavalge.

Tervislikud energiaküpsisedhaki kuivatatud aprikoosid väiksemateks tükkideks ja pane 30 min vette ligunema. See teeb nad pehmemaks ja maitse tuleb paremini esile. Haki ka suuremad pähklid natuke väiksemaks. Sega kausis kõik ained omavahel. Lase 30 min seista, et chia seemned paisuksid. Võta küpsetuspaberiga kaetud plaat ja tõsta lusikaga väikesed portsud. Küpseta 180 kraadi juures kuldpruuniks. Lase täielikult jahtuda.
Neid snäkke võib teha ka soolaseid ja vürtsikaid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare