13.8 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
UudisedSoov lugeda, aga mida?

Soov lugeda, aga mida?

Rapla keskraamatukogu raamatukoguhoidjate nädala lugemissoovitused:

Mel O’Doherty “Langenud”
Raamat räägib raskest ajast ajaloos – langenud naistest Iirimaal. Eelmisel sajandil tegutses Iirimaal mitmeid vallasemadele ja nende lastele peavarju pakkuvaid nunnade hallatud asutusi, mis on saanud kurikuulsaks hoolealuste suhtes üles näidatud julmuse tõttu. Üsna raske, südantlõhestav lugemine.

Claire Keegan “Sellised väikesed asjad”
Iiri autori südantliigutav raamat. Jõuluõhtul saab pereisa teada midagi väga kohutavat, mida Iirimaal on varjatud aastakümneid. Ühel varahommikul kohalikku nunnakloostrisse sütt viies avastab ta midagi, mis sunnib teda silma vaatama nii oma minevikule kui ka kiriku meelevallas elava linna kaassüüdlaslikule vaikimisele.

Siiri Sisask “Hästijätt”
Siiri Sisask kirjutab siin oma vanaemast. Raamatust saab lugeda nende kahe naise omavahelisest suhtest, mis on niivõrd armas, siiras ja tore! See, kuidas Siiri oma vanaema austas ja temast lugu on pidanud. Autor peegeldab vanaema mälestuste pealt iseenda eluseiku. Tasapisi joonistuvad välja kaks sarnast naist eri ajastutes.

 

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare