5.5 C
Rapla
Laupäev, 4 mai 2024
UudisedMõnusad päevad Raplamaa kooliteatrite festivalil

Mõnusad päevad Raplamaa kooliteatrite festivalil

Karl-Artur Kuusemets, Karola Bogdanov, Loore-Käthe Oberchneider, Kabala lasteaed-põhikool

13.-14. aprillil toimus Raplas meie maakonna kooliteatrite festival. Kabala lasteaed-põhikooli väike näitetrupp võttis esmakordselt sellest festivalist osa. Esialgu küll mitte etendusega, vaid osalesime töötubades ning elasime kaasa toredatele etendustele.
Esimesel päeval toimusid Rapla Kesklinna koolis töötoad, kus õpilased olid jaotatud klasside kaupa õpitubadesse. 5. klasside töötoas osalesid Karola ja Loore-Käthe. Nemad õppisid tantsimist, lavalist liikumist, muusika järgi omaloomingulise tantsu loomist, kehastumist mõneks loomaks või tegelaseks. Õhtuseks etenduseks õpiti selgeks omaloominguline tants.
6. klasside õpitoas osalesid Karl-Artur ja Alvar. Töötoas juhendas ja õpetas näitleja Ursel Tilk. Selle töötoa teema oli “Hull professor“. Koos tuli ise välja mõelda, kuidas vanu asju uuesti kasutada. Ursel tutvustas näitlejatööd ja seda, kuidas tuleb oma mõtteid ja ideid laval näidata. Õpiti tantsima, mängima, tehti mälutrenni. Meie poiste katkendi ideeks sai „Kaardipakk“.
Õhtul said kõik osalejad näha väikeseid etendusi, mis oli päeva jooksul selgeks õpitud. Neid etteasteid oli väga põnev ja huvitav vaadata.
Pühapäeval oli Rapla kultuurikeskuses kooliteatrite esinemine. Kõige enam meeldisid meile Rapla Vesiroosi Ega Vist 9. klassi etendus „Kokkutulek“ ja Ega Vist 4. klassi trupi etendus „Sööbik ja pisik“.

Muljeid festivalilt

Rapla Vesiroosi kooli teatristuudio Ega Vist oli esindatud lausa nelja trupiga.

Eliise Kundla, Krete Riin Karlep (Mikk Mägi töötuba): Meie töötuba algas üksteisega tutvumisega. Seejärel vaatasime inspiratsiooniks mõningaid naljakaid lühivideoid. Siis hakkasime ise tegema naljakaid videoid. Alustasime storyboard’ide valmistamisega ja selle põhjal hakkasime filmima. Lõpus aitas meie juhendaja meil need kokku monteerida.

Laura Lotte Vahtra (Ursel Tilga töötuba): Kõige esimese asjana tegime tutvustusmänge ja lihtsamaid väikemänge. Mulle endale meeldis väga nimemäng, see on ägedas versioonis teistsugune kull. Siis mängisime hullu professorit, mis oli ka üks minu lemmikuid. Üks raskemaid harjutusi oli numbrite peale ridades rütmis hüppamine. Õppisime ka diktsiooni harjutuseks luuletuse pähe, mida esitasime erinevates keeleasendites. Paarides tutvustasime kordamööda valminud kujude lugusid ning proovisime ühe kaas- ja ühe täishääliku mängu.
Kokkuvõttes oli väga äge ja tõesti huvitav kogemus.

Madle Kundla, Mia Lota Sutter (Raigo Saariste töötuba): Meie õpitoas oli põhiline teema filmindus. Alustasime teooria õppimisega. Tutvusime tegelaste psühholoogia ja erinevate kaadrivõtetega. Hakkasime looma ka enda karaktereid. Abiks olid erinevate iseloomudega tegelaste näidised. Pärast lõunapausi võtsime kätte kaamerad ja alustasime oma filmi tegemist. Meie grupp jagunes kolmeks ja valmis kolm väga lahedat lühifilmi, mida me õhtul kõigile esitasime.

Krista Olesk: Oleme tänulikud Reigole ja Kesklinna kooli tublidele korraldajatele vahvate koolituste eest ja suur kummardus vapratele kooliteatri õpetajatele, kes lastele teatrielu võluderohket maailma tutvustavad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare