18.3 C
Rapla
Reede, 3 mai 2024
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated

Politsei- ja piirivalveamet

Kelmus

Politsei sai teate, et 11. aprillil helistati Raplamaal elavale 26-aastasele mehele ja teatati, et tema telefoninumber blokeeritakse ja selle vältimiseks peab ta tuvastama ennast eesti.ee lehel. Pärast Smart-ID-ga tuvastamist helistati kannatanule uuesti infoga, et tema Smart-ID kontole on lisatud võõras seade ja tema nimele on kelmid vormistanud kiirlaenutaotlusi. Nende tühistamiseks ühendati kannatanu väidetava Swedbanki turvaosakonna spetsialistiga, kes WhatsApp´i rakenduse kaudu soovitas kannatanul jagada enda telefoni ekraanipilti. Seejärel juhendati meest korduvalt sisestama Smart-ID PIN-koode. Kannatanut veendi turvaliseks hävitamiseks üle andma ka enda Coopi pangakaarti, millele saadeti kokkulepitud kohta järele sõiduauto, mille tagaklaasil olid lõvi kujutised ning kirje „Inkassaator“.
12. aprillil võeti uuesti kannatanuga ühendust ja teatati, et petturid on pantinud ka kannatanu sõidukid, mistõttu tuleb kannatanul maksta sularaha. Kannatanut juhendati raha maksma, viimaks see Tallinnas Omniva pakiautomaati. Mees avastas hiljem, et tema Coopi pangakontole oli laekunud kiirlaenude väljamakseid ning tema pangakontolt on nii Kohila kui ka Tallinna piirkonna pangaautomaatidest välja võetud sularaha. Mehele tekitati kahju 17 000 eurot.

Päästeteated

Lääne päästekeskus

Kulupõletamine Hageris
19. aprillil kell 16.36 said päästjad väljakutse Kohila valda Hageri külla, kus pealtnägija sõnutsi põletatakse kulu. Päästemeeskonna saabumise ajaks oli näha veel suitsu, kuid ca 10 ruutmeetri suurune põleng oli elanike poolt ära kustutatud. Päästjad loputasid põlenud ala veega üle, et vältida edasist süttimist.

Inimene jäi katusele lõksu
22. aprillil kell 20.52 paluti päästjaid appi lahendama olukorda, kus Kohila alevis Vabaduse tänaval oli inimene roninud kahekorruselise maja vahekatusele ega saanud sealt enam libeduse tõttu iseseisvalt alla. Päästjad püstitasid tõmberedeli ning tõid inimese turvaliselt katuselt alla.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Ants
25. apr. 2024 14:37

Politsei võtku jalad tagumiku alt välja ja hakaku blokeerima ukraina kasuks töötavate petturite numbreid ja kanaleid ! Üks sellistest numbritest on: +372 5663 4954