5.5 C
Rapla
Reede, 10 mai 2024
UudisedAvis Utilitas Rapla viigistas võimsa lõpuga seeria TalTech/Optibeti vastu

Avis Utilitas Rapla viigistas võimsa lõpuga seeria TalTech/Optibeti vastu

Avis Utilitas Rapla viigistas Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseeria TalTech/Optibeti vastu alistades vastased kodusaalis 77:76. Rapla kangelaseks kerkis Martin Paasoja, kes tabas 3.3 sekundit enne lõpusireeni otsustava keskpositsiooniviske.

Suure osa mängust oli Rapla kaotusseisus. TalTech/Optibet hoidis mitu korda 7 kuni 10 punktilist edu, kuid Rapla suutis ikka ja jälle tagasi tulla. Kui Rapla läks viimasel minutil ühe punktiga ette, siis oli see kohtumise jooksul alles teine kord kui nad eduseisus olid. Viimasel 3.3 sekundil võtsid rünnaku üles veel ka vastased, kuid korvini nad ei jõudnud.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Malik Pope, Eric Hunter, Tormi Niits, Volodymyr Shevchenko, Marek Ruut
TalTech/Optibet: Taavi Jurkatamm, Oliver Metsalu, Gregor Kuuba, Kasper Suurorg, Gregor Ilves

Avaminutid kujunesid Raplale erakordselt raskeks. Nelja minuti järel oli TalTech/Optibet eduseisus 12:2. Sündmuste käiku kontrollisid selgelt külalised Tallinnast. Nad mängisid kiiret korvpalli, panid palli liikuma ning lõpetasid rünnakud resultatiivselt. Rapla see-eest tegi vastaste väljakupoolel rumalaid vigu ning saatis vastased seeläbi ka vabaviskejoonele. Esimese veerandaja võitis TalTech/Optibet 26:19.

Teisel veerandaja alguses asus Rapla kaotusseisu vähendama. Eric Hunteri tabavate vabavisete järel oli kaotusseis kahe punkti peale 26:28. Juhtima läks Rapla esimest korda mõned rünnakud hiljem kui täpne oli Obrad Tomic. Tema vise tegi seisuks 32:31. Kui esimene veerandaeg läks Raplal aia taha, siis teisel saadi vahepal väga hea hoog sisse. Lõpp läks siiski taas raskeks. Esimese poolaja lõpuks oli seis 47:40 TalTech/Optibeti kasuks.

Kolmanda veerandaja keskel viskas Rapla 9 punkti järjest vähendades kaotusseisu ühe punkti peale. Sealt edasi suutis TalTech/Optibet mitu korvi siiski järjest saada ja taastas 6-punktilise eduseisu 57:51. Rapla tuli küll korra ühe punkti kaugusele, kuid millekski rohkemaks nad esialgu võimelised ei olnud. TalTech/Optibet võitis kolmanda veerandaja 63:56. Sealjuures oli Rapla mängujuhil Eric Hunteril neli isiklikku viga.

Neljanda veerandaja algus midagi helget mängu ei toonud. Külalised hoidsid eduseisu kindlalt enda käes ning Raplat lähemale ei lasknud. Seejärel jõudis Rapla kolme punkti kaugusele seisul 61:64 kui mängida oli veel seitse minutit. Kaunis hetk oli see kui mängida jäi viis minutit ning Malik Pope surus palli pealt korvi tehes seisuks 65:67.

Lõpp kujunes oodatult pingeliseks. Viigi tõi tabloole Volodymyr Shevchenko tabav kaugvise tehes seisuks 72:72. Ees ootasid viimased kaks minutit. Kuigi külalised taastasid uuesti eduseisu, siis teenis Gregor Ilves ka viienda vea. Juhtima läks Rapla seisul 75:74 kui korvi alt oli täpne Paasoja. Mängida jäi veel 1:17. 3.3 sekundit enne lõppu tabas taas Paasoja keskpositsiooniviske viies Rapla uuesti juhtima 77:76. Vastaste viimasel rünnakul võttis otsustava käigu enda peale Kasper Suurorg, kuid palli korvi ta ei saanud. Seega võitis AVIS Utilitas Rapla 77:76.

Rapla poolelt viskasid nii Malik Pope kui Eric Hunter 14 punkti. Märkimisväärne on seegi, et Tormi Niits võttis 14 lauapalli. Vastaste resultatiivseim oli Kasper Suurorg 18 punktiga.

Brett Nõmm ütles peale võitu Delfi TV-le, et Martin Paasoja ongi selline mees, kes suudab otsustavaid viskeid ära panna. “Ma usaldan teda täielikult. Ta võibki selliseid viskeid võtta,” ütles Nõmm. Poolvenna Alar Varraku vastu mängimise kohta ütles ta, et see ei ole tema jaoks mingi teema. “Hoopis huvitavam oleks mängida Heiko Rannula vastu,” sõnas ta.

Seekordne võit TalTech/Optibeti vastu oli erakordselt oluline mitmel tasandil. Esiteks see, et veerandfinaalseeria on nüüd viigis ja vähemalt kaks mängu toimub selles paaris kindlasti veel. Seega sai nüüd kinnituse ka see, et seeria neljas kohtumine toimub neljapäeval, 2. mail Sadolin spordihoones. Järgmine mäng TalTechi ja Rapla vahel toimub aga esmaspäeval, 29. aprillil TalTechi spordihoones.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare