22.7 C
Rapla
Reede, 26 juuli 2024
UudisedValus kaotus surus Avis Utilitas Rapla selja vastu seina

Valus kaotus surus Avis Utilitas Rapla selja vastu seina

Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseerias jäi Avis Utilitas Rapla 1:2 kaotusseisu, kui esmaspäeval, 29. aprillil kaotati võõrsil TalTech/Optibetile 85:92. Kohtumine oli suurskooriline ja kohati suutis Rapla hoida ka eduseisu, kuid lõpuni neil jõudu polnud. Just viimastel minutitel tegi TalTech eduseisu sisse ning sealt enam Rapla tagasi ei tulnud.

Kuna seeria kestab kolme võiduni, siis on Raplal nüüd selg vastu seina. Järgmine mäng tuleb neljapäeval, 2. mail võita või vastasel juhul on hooaeg läbi. Õnneks peetakse see mäng koduses Sadolin spordihoones.

Algviisikud:
TalTech/Optibet: Taavi Jurkatamm, Oliver Metsalu, Gregor Kuuba, Kasper Suurorg, Gregor Ilves
Avis Utilitas Rapla: Malik Pope, Eric Hunter, Tormi Niits, Volodymyr Shevchenko, Martin Paasoja

Mäng algas kiire tempoga ja resultatiivselt mõlemalt poolelt. Viie minuti järel oli seis 13:7 TalTech/Optibeti kasuks. Vastaste poolelt oli Gregor Ilves tabanud selleks hetkeks juba kaks kaugviset. Üldse saadeti mõlemalt poolelt esimesel veerandajal teele palju kolmeseid. Avaveerandi lõpuks juhtis TalTech/Optibet 21:15.

Teise veerandaja alguses said väljakuperemehed hoo sisse minnes Rasmus Andre kaugviskest 30:20 juhtima. Rapla oli kümne punktiga kaotusseisus mitu korda, kuid sellest tuldi edukalt välja. Sarnaselt seeria teisele kohtumisele kerkis ka nüüd Rapla kangelaseks Martin Paasoja. Esimese poolaja viimasel sekundil tabas ta kauni kaugviske tehes seisuks 41:41.

Esimesel poolajal ei juhtinud Rapla kordagi, kuid teise poolaja alguses see juhtus. Martin Paasoja saatis taas teele tabava kolmese tehes seisuks 44:43 Rapla kasuks. Järgmisel rünnakul kasvas Rapla eduseis juba kolme punkti peale kui taas oli täpne Paasoja. Rapla seisukohast oli murekoht see, et kolmanda veerandaja keskel teenis Malik Pope neljanda isikliku vea. Peatreener Brett Nõmm võttis ta küll puhkama, aga kui ta mõni minut hiljem väljakule tagasi läks, siis tegi ta ära ka viienda isikliku vea ja läks mängust välja. Kolmanda veerandaja võitis TalTech 65:64.

Neljanda veerandaja alguses läks omakorda TalTech viie punktiga ette 71:66. Ent otsustatud sellega polnud veel midagi. Kodumeeskond hoidis järgnevatel minutitel küll eduseisu, kuid suureks see ei veninud. Punkte visati kordamööda. Lõpuminutitel oli kindlam siiski ülikoolimeeskond. Viiepunktilises kaotusseisus viskas Obrad Tomic mööda kaks vabaviset ning mängida jäi sel hetkel kõigest 30 sekundit. Lõpuks olid TalTechi võidunumbrid 92:85.

Mängujärgses intervjuus ütles Tormi Niits, et selles seerias saavad määravaks väikesed detailid. “Mingitel perioodidel mängisime hästi ja läksime juhtima. Siis jällegi tegime lollusi ja lasime nad ette. Kiitus neile, et nad olid mänguks hästi valmis ja võtsid ründelaudasid. Täna lubati füüsilisemat mängu ja nad kasutasid selle ära,” rääkis Niits. Intervjuu lõpuks lubas ta, et neljapäeval annab Rapla kodusaalis lahingu ja seeria venib edasi viienda mängu peale.

Võitjate poolelt viskasid kahekohalise punktisumma tervelt kuus mängijat. Suurim skooritegija oli Gregor Ilves, kelle kontosse kogunes 16 punkti. Avis Utilitas Rapla poolelt viskasid Eric Hunter ja Martin Paasoja mõlemad 21 punkti.

Nüüd ootab ees paar päeva puhkamiseks ja analüüsiks ning seeria läheb edasi neljapäeval, 2. mail. Pall pannakse Sadolin spordihoones mängu kell 19:00.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare