13.3 C
Rapla
Neljapäev, 30 mai 2024
UudisedAlar Karis: Sõda Ukrainas võib venida pikale, kuid loodame, et läheb...

Alar Karis: Sõda Ukrainas võib venida pikale, kuid loodame, et läheb teisiti

Intervjuus Raplamaa Sõnumitele tõdes president Alar Karis, et Venemaa agressioonisõda Ukrainas võib venida pikale ning konfliktina hõõguma jäädagi. “Loodame küll, et kõik läheb teisiti,” lisas ta. Muuhulgas meenutas Karis seika, kui tal endal tuli öösel kella kahe ajal joosta häire peale Kiievis varjendisse. Selle kohta ütles ta, et kuigi temal tuli seda teha ühe korra, tuleb Kiievis elavatel peredel seda teha pidevalt ning sealjuures peavad nad järgmisel päeval olema veel tegusad.

Mis märksõnad seostuvad teile Rapla maakonnaga?
Alar Karis: Raplamaa on selline kant, kuhu ma erinevatel põhjustel ei ole väga palju varem sattunud, ei varasemas elus ega nüüd presidendina. Tavaliselt on ikka visuaalid need, mis meelde jäävad – kahe torniga kirik näiteks. Tuttavaid ega sugulasi mul siin ei ole ning seega on Raplamaa jäänud minu vaateväljast välja. Läbi olen küll siit sõitnud, sest Tallinna – Tartu maantee on muutunud tüütavaks ja siis olen Rapla kaudu koju sõitnud.

Mis mulje jättis teile kahepäevane visiit Rapla maakonda?
Kohe on raske vastata, sest ma olen harjunud mõtlema selle üle, mida uut kogesin. Olgu see siis teater, kino või muusika. Sama lugu on selle visiidiga. Natuke pean mõtlema ja juurde lugema nendest kohtadest, kus ma käisin, siis selgineb pilt Raplamaa kohta. Aga iga visiit on tore. Eks nad veidi kallutatud on, sest ikka näidatakse head poolt, mitte seda, mis muret tekitab. Väga palju muresid ei taheta mulle rääkida.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Matu
3. mai 2024 20:43

Troll !