18.7 C
Rapla
Kolmapäev, 29 mai 2024
SportMärjamaa Jüriöö jooks

Märjamaa Jüriöö jooks

Ott Ojand

23. aprillil toimus ekstreemsetes ilmaoludes jooksuvõistlus, mis oli sel aastal korraldatud veidi teisiti, kui seda siiani on läbi tehtud. Nimelt ei joostud seekord harjumuspäraselt läbi alevi, vaid kogu distants kulges Märjamaa spordihoone vahetus läheduses – asfaldil, maastikul ja staadionil.

Tänavusest Märjamaa Jüriöö jooksust võttis osa 22 võistkonda (88 võistlejat) ning võisteldi kolmes vanuseklassis. Kuni 12-aastaste vanuseklassis saavutas esikoha võistkond Maakad koosseisus Isandra Toomistu, Grit Oss, Raiko Miller, Riho Miller. Teisena ületas oma vanuseklassis finišijoone võistkond Kiired Tüdrukud koosseisus Saskia Aas, Hildegard Nakkurt, Sofia Aas, Aliia Mag. Kolmanda koha võistkonna panid kokku Valgu põhikooli 3.-4. klassi noored koosseisus Saskia Kikajon, Marianne Saaliste, Artur Burmeister, Romet Hütt.
Vanuseklassis 13-17 võttis võidu võistkond Kiired ja Vigased (Anett Jõgis, Saskia Suislep, Patrick Reinsalu, Rico Robert Leppsalu). Järgnesid võistkond Juurimaa Noored (Lisete Jüriado, Mia Lee Linna, Laura Loorits, Mirtel Tamm) teisena ning kolmandana lõpetas võistkond Kertu Krisset (Mariell Toomistu, Elis Jansen, Kertu Krisset Vesilind, Marii Sõstra).
Kaks nooremat vanuseklassi läbisid distantsi ekstreemsete ilmaolude tõttu ning ohutuse kaalutlustel staadionil, aga täiskasvanuid ootas väljakutseid pakkuv maastikul kulgev 400 m pikkune ring.
Jüriöö jooksu üldvõidu võttis võistkond Mesimummud (Kaisa Elfenbein, Birgit Vahemets, Karl-Martin Marrandi, Jesper Puusepp). Võitjatele kuulus rändkarikas ja 100-eurone preemiaraha. Neile järgnesid Jooksuhundid (Mart Tilk, Ülle Kokla, Airi Evestus, Ahti Nuga) ning kolmandal kohal lõpetanud Tiiu Kitty (Renate Murumets, Gregor Uustalu, Lisandra Murumets, Ralf Lamp). Võistlejaid ootas pärast talvistes oludes jooksu ees soe jook ja võimalus saunamõnusid nautida Märjamaa valla spordikeskuses. Korraldajad on väga tänulikud ja uhked Märjamaa valla sportlike elanike üle, kes halba ilma trotsides ei pidanud paljuks Märjamaa staadionil üks põnev ja sportlik jüripäeva õhtu veeta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare