14.9 C
Rapla
Esmaspäev, 20 mai 2024
ArvamusSoov lugeda, aga mida?

Soov lugeda, aga mida?

Rapla keskraamatukogu raamatukoguhoidjate nädala lugemissoovitused:

Arndís Þórarinsdóttir “Surmasõlm”
Peategelane on koolipoiss, kes tegeleb tõsiselt sportvõimlemisega, tänu millele leiab vanematelt tunnustust. Kui talle saab saatuslikuks kukkumine, ei pööra vanemad talle enam kuigi palju tähelepanu. Raamatu põhiliin aga keskendub Álfuri autistist vennale, kellele Alfur hakkab õpetama erinevaid asju. Tavaliselt on autismi teemat raamatutes käsitletud kas autisti enda või vanemate silmade kaudu, aga vähe on õe-venna perspektiivi. Mulle meeldib selle raamatu puhul just see, et on räägitud sellest teemast läbi venna silmade.

Mia Kankimäki “Naised, kellest ma öösiti mõtlen”
Soomlanna Mia Kankimäki raamat „Asjad, mis panevad südame kiiremini põksuma” (e. k 2018) rääkis tema elumuutvast matkast tuhande aasta taguse Jaapani õuedaami Sei Shōnagoni jälgedes. Selles raamatus on aga mitme naise elulugu – kunstnikke, näitlejaid ja kirjanikke. Need lood on nii võluvalt ja paeluvalt kirjutatud.

Elin Toona Gottschalk “Paguluses”
See on luuletaja Ernst Enno lapselapse kõige mahukam, sisukam ja huvitavaim teos, julgen öelda. Raamat räägib sellest, kuidas tema näitlejatest vanemad põgenevad sõjakoleduste eest esialgu Saksamaale ja sealt edasi Inglismaale. Sellest, kuidas eesti pagulane jõudis Inglismaale, on väga vähe kirjutatud, sest üldiselt mindi Saksamaalt Rootsi, sealt Ameerikasse, Austraaliasse. Üldiselt oli tema kooliaeg Inglismaal kaunis raske ja trööstitu, sest inglane oli väga konservatiivne ning kivinenud vaadetega. Kui raamat ilmus, oli see meil raamatukogus pikalt järjekorras.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare