24.4 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
UudisedAvis Utilitas Rapla alistas TalTech/Optibeti ja pääses poolfinaali!

Avis Utilitas Rapla alistas TalTech/Optibeti ja pääses poolfinaali!

Avis Utilitas Rapla alistas Eesti meistrivõistluste veerandfinaalis mängudega 3:2 TalTech/Optibeti ja pääses poolfinaali. Seeria viimane kohtumine kujunes täiesti pööraseks, kus võitja selgus alles lõpusekunditel. Rapla oli lõpuks parem õige napilt 81:80.

Nii nagu terve seeria oli ka pühapäeval, 5. mail toimunud viimane kohtumine ääretult tasavägine. Kõnekas on seegi, et võitja selgus ainult ühe punktilise paremusega. Selle tõi Raplale Martin Paasoja tabav kolmene 23 sekundit enne lõppu. TalTech/Optibet tuli peale seda veel küll ka rünnakule, kuid nende kaks viset korvi ei kukkunud.

Algviisikud:
TalTech/Optibet: Oliver Metsalu, Gregor Kuuba, Kasper Suurorg, Gregor Ilves, Ran Andre Pehka
Avis Utilitas Rapla: Malik Pope, Eric Hunter, Obrad Tomic, Marek Ruut, Martin Paasoja

Avaminutitel sai paremini minema TalTech/Optibet, kes läks kiiresti juhtima 11:2. Eduseisu hoidsid nad terve veerandaja vältel tabades viskeid nii kolmese joone tagant kui korvi alt. Esimese veerandaja lõpuks oli TalTech/Optibeti eduseis 24:14. Selge murekoht oli see, et TalTech võttis esimese veerandajaga 9 lauapalli ründelauast.

Teisel veerandajal pakkus Rapla mitmeid ilusaid hetki ning läks lõpuks juhtimagi. Nii näiteks andis positiivset energiat Martin Paasoja tabav kaugvise, mis vähendas kaotusseisu kuue punkti peale 23:29. Kaotusseis kahanes juba kahe punkti peale kui kaks minutit enne poolaja lõppu tabas kolmese Eric Hunter. Järgmisel rünnakul tabas Hunter uuesti kaugviske viies Rapla esimest korda juhtima 33:32. Esimese poolaja võitsiki Rapla 37:32.

Teise poolaja algus oli Raplale raske. Koduväljakul mänginud TalTech/Optibet taastas kiiresti eduseisu minnes juhtima 39:38. Heitlus oli armutu mõlemalt poolelt. Näha oli, et mõlemad võistkonnad mõistsid mis selles vastasseisus kaalul on. Rapla läks uuesti juhtima seisul 48:46. Võrdse heitluse tulemusena lõppes kolmas veerandaeg viigiliselt 58:58.

Samasugune mäng jätkus ka neljandal veerandajal. Vastased väärisid teineteist täiel määral. Lõpusekunditeni välja polnud selge kumb siit paarist edasi pääseb. Kolm minutit enne lõppu oli seis 73:72 TalTech/Optibeti kasuks. Täiesti pidurdamatu oli Rapla poolelt Eric Hunter, kes kohe järgneval rünnakul tabas kaugviske viies omakorda Rapla ette 75:73.

Üks minut enne lõppu oli seis 78:78 viigis. Sellele järgnesid täiesti uskumatud stseenid. 23 sekundit enne lõppu tabas Martin Paasoja “hullu” kolmese viies Rapla ühe punktiga ette 81:80. Vastaste peatreener Alar Varrak võttis kohe minutilise mõttepausi. TalTech/Optibet tuli seejärel viimasele rünnakule, kuid palli korvi nad ei saanud. Avis Utilitas Rapla võitis mängu 81:80 ja kogu seeria 3:2.

Rapla poolelt olid suurimad korvikütid Martin Paasoja ja Eric Hunter, kes mõlemad viskasid 21 punkti. Teiste seas näitas suurt võitlust üles Tormi Niits, kes võttis tervelt 15 lauapalli. Vastaste resultatiivseim oli Oliver Metsalu 27 punktiga.

Mängujärgses intervjuus ütles Martin Paasoja, et viimasest viskest seeria võitmine oli midagi sellist, millest ta unistas juba lapsena. Veel meenutas ta, et seerias 1:2 kaotusseisu jäämine oli valus, kuid koduväljakul näidati seejärel head mängu ning saadi võit kätte, mis viis seeria viienda mänguni. “Tänane võit on tähtis kogu Rapla kogukonnale. Me tahtsime seda võitu väga ja suutsime selle tasavägise seeria enda kasuks pöörata. Ma ei ütle, et vastased seda sama ei tahtnud, aga lõpus oli kõik grammike meie poole.” rääkis Paasoja.

TalTech/Optibeti hooaeg on sellega läbi, aga Avis Utilitas Rapla oma läheb edasi. Eesti meistrivõistluste poolfinaalseerias minnakse vastamisi BC Kalev/Cramoga ning seeria avamäng toimub juba kolmapäeval, 8. mail.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare