24.9 C
Rapla
Neljapäev, 30 mai 2024
ArvamusSoov lugeda, aga mida?

Soov lugeda, aga mida?

Rapla keskraamatukogu raamatukoguhoidjate nädala lugemissoovitused:

“Külmunud kaunitar”, Lexa Hillyer
Peategelased on kolm õde, üks neist leitakse surnuna. Alguses kahtlustatakse naabripoissi, kellest õed on mingil määral sisse võetud. Läbi erinevate tegelaste silmade hakkab see lugu lahti rulluma ja lõpuks selgub, et see, mis juhtus, on kõikide halbade kokkusattumiste summa. Ei saa väga näpuga näidata, et ainult üks inimene on süüdi. Lõpp on isegi minule, suurele krimilugejale, pisut üllatav. Lugemine läheb päris kiiresti, pigem kerge lugemine. Ka luulet on sisse põimitud. Kergem krimi ja samas poeetiline, põnev lugemine ka täiskasvanutele.

 

“Kõik see silmale nähtamatu valgus”, Anthony Doerr
Lummav ja salapära täis lugu kahest noorest inimesest, prantsuse neiust Marie-Laure LeBlancist ja saksa noormehest Werner Pfennigist, kelle viivad kokku Teise maailmasõja keerdkäigud ning seda ainult korraks! Neiu on pime ja noormees on orb, kuid tema nutikus on kadestamisväärne. Ülesehitus on sellel raamatul väga huvitav: lugu on mõlema vaatevinklist, ajas hüppamist on nii enne kui ka pärast kohtumist, kuni jõuab olevikku. See võib-olla teeb jälgimise küll natuke keeruliseks, aga see-eest on põnev. Teose kohta on palju arvustusi ja see on võitnud ka Pulitzeri preemia. Seda tundeküllast raamatut on võimalik isegi Jupiteris audiona kuulata.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare