26.7 C
Rapla
Reede, 24 mai 2024
UudisedArturi Trahteris tegutseb uus omanik

Arturi Trahteris tegutseb uus omanik

Rapla lähedal Valtus asuv populaarne söögikoht Arturi Trahter leidis uueks omanikuks endise töötaja. „See on koht, kus ma saan soove realiseerida,” ütleb trahteri uus omanik Agnes-Carmen Smirnov.

2. mail, neljapäevasel päeval sõlmiti järelmaksuleping endise töötaja ja Arturi Trahteri seniste omanike vahel. Arturi Trahteri nüüd juba endise omaniku esindaja Mait Maltsari jutust võib aru saada, et mitme söögikoha ülalpidamisega tekkis ajapuudus. „Kuna kõigega ei jõua tegeleda, tuli vastu võtta otsus ning otsustasime niimoodi,” ütles ta. Tema ettevõttel Artur ja Catering OÜ on veel Rapla gümnaasiumi söökla, Kohila Vineeri söökla ja samuti osutavad nad cateringi teenust.

Uued väljakutsed toitlustusjuhi ja omanikuna oli nõus vastu võtma Agnes-Carmen Smirnov, kellele trahteri asjatoimetused ja köögielu ei ole sugugi võõras. Nimelt töötas ta Arturi Trahteris klienditeenindajana ning oli abiks cateringide korraldamisel. Agnes-Carmen Smirnovile on cateringide läbiviimine ja organiseerimine olnud südamelähedane juba pikka aega. Seetõttu jääb see teenus alles, moodustades suurema osa töödest-tegemistest, aga kannab nüüd uut nime – OÜ Foodbliss.
Agnes-Carmen, kellele on alati meeldinud süüa teha, on oma elu jooksul läbinud mitmeid koolitusi, näiteks suupistete tegemisest ja kondiitrialal. Lisaks on ta õppinud toitlustuskorralduse akadeemias. Selge köögitöö õpetamise eest tänab ta Evelyn Paljakut, kes oli palju abiks trahteri köögis ning õpetas tundma sealset töökorraldust.
„Ma soovin teha midagi efektset, et panna inimesi imestama,” ütles Smirnov. Ta meenutas eredalt meelde jäänud Cantuse juubelikontserti, kui otse suurele lauale sai tehtud sinkide ja juustude valik, ilma vaagnateta. Sellises ruumis jäi selline väljapanek vägagi efektne. Agnes-Carmeni sõnul võiksid inimesed rohkem sellises stiilis väljapanekuid üritustele tellida, sest see on põnev ja uudne.
Uus omanik plaanib jätkata nii, nagu siiamaani on seda tehtud – cateringid, väliüritused, nii kohapeal söömise kui ka kaasa ostmise võimalus, karaoke õhtud ning pakkuda lisaks teisigi põnevaid üritusi.

Arturi Trahteri hoonet renditakse Valtu Talult, kellele kuuluvad kunagise Valtu mõisa maad selle ümbruses. Samal moel on hoonet rentinud ka kaks endist omanikku. Uue omaniku kohustus oli osta ära vaid trahteri ruumide sisustus, sest hoone ise ei ole mitte kunagi müügis olnud. Trahteri nimes kajastuv nimi „Artur“ on austus- ja mälestusavaldus Arthur Lossmanile, Vabadussõja-aegsele Eesti vägede meditsiiniteenistuse juhile, kellele kuulus kolmandik Valtu mõisast.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare