19.4 C
Rapla
Reede, 26 juuli 2024
UudisedKohila baptistikogudus sai uue pastori

Kohila baptistikogudus sai uue pastori

Kohila baptistikogudust asus juhtima pastor Erki Tamm, kes varem töötas Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liidu presidendina. Uus pastor sai ametisse pühapäeval, 5. mail toimunud pidulikul jumalateenistusel, kui Kohilas Vabaduse tänaval asuvasse pühakotta oli kogunenud saalitäis rahvast, nende seas nii koguduse liikmed kui ka külalised.

Ameerika Ühendriikides on ütlus, et ajalehepoisist võib saada miljonär. Seekord vastab tõele ütlus, et presidendist sai pastor. Oma esimeses jutluses Kohila koguduse pastorina ütles Erki Tamm, et kaalus mõtteid minna tagasi poliitikasse või töötada haridusvaldkonnas, kuid Jeesuse kutse ütles, et temast peab saama koguduse karjane.
Pühapäevasele jumalateenistusele andsid rahvusvahelise mõõtme külalispastorid Bruce Sumner Ameerika Ühendriikidest ja Temuri Muzashvili Gruusiast. Kohal oli ka kohalikke tervitajaid. Nii näiteks pidas tervituskõne Hageri kirikuõpetaja Jüri Vallsalu. Kohila baptistikoguduse juhatuse esimees Allar Haljasorg väljendas heameelt, et uueks koguduse pastoriks sai Erki Tamm. Ta ütles, et süda on eriti rahul just sellepärast, et nii kõrgelennuline ja kogu Eestis tuntud pastor näeb Kohilas suurt potentsiaali.
“See näitab Kohila koguduse head seisu, et nii suure kaliibriga pastor ning üle-eestiliselt austatud mees tuli siia tööle,” sõnas Haljasorg. Eelnevalt töötas Tamm baptistide koguduste liidu presidendina kaheksa aastat ning enne seda pastorina Kärdla baptistikoguduses, Tallinna Allika koguduses ning Tallinna Kalju koguduses.
Kohila kogudus pakkus juba 2023. aasta suvel Erki Tammele, et ta võiks tulla Kohilasse pastoriks. Siis jäi tal veel aasta aega olla ametis liidu presidendina, kuid Kohila ettepanek talle meeldis ning sedasi käed löödigi. Möödunud nädalavahetusel toimus Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liidu aastakoosolek, kus muuhulgas valiti organisatsioonile uus president, kelleks sai Gunnar Kotiesen.
Tamm oli presidendivastutust kandnud kaks ametiaega ehk kaheksa aastat ning teadis enda sõnul kindlalt, et rohkem ta sellesse ametisse ei kandideeri. Küll aga oli südames soov jätkata tööd pastorina ning nii ta Kohilasse jõudiski. Tamm on ise Kohilast pärit, olles elanud seal oma esimesed kolm eluaastat. Siis sai tema isa, kes töötas samuti pastorina, pakkumise Kesk-Eestist ning tervel perel tuli kolida.
“Vanemad räägivad, et ma olevat selle peale nutnud ning öelnud, et ma olen Kohila mees ja ei lähe kuskile,” meenutas Tamm. Tema seosed Kohila ja sealse baptistikogudusega ulatuvad tegelikult veelgi kaugemale minevikku. Erki Tamme vanavanaisa Priidik Prooso oli Kohila baptistikoguduse asutaja ning ühtlasi ka esimene pastor. Niisiis ei ole liialdus öelda, et Erki Tamm on jõudnud tagasi oma juurte juurde.
Ta ütles, et tema esimene väljakutse on uude ametisse sisse elada. “Olen ka varem Kohila koguduses käinud, ent siin on ka palju uusi inimesi, keda ma veel ei tunne. Nüüd on minul võimalus õppida tundma neid ning neil õppida tundma mind,” rääkis Tamm. Ta lisas, et tutvumine ei piirdu ainult kogudusega, vaid laieneb tervele Kohila kogukonnale. Veel ütles ta, et soovib Kohilas kaasa rääkida nii haridusvaldkonnas kui ka sotsiaalteemadel.
Enne Tamme töötas Kohila koguduse pastorina Siilas Kask, kes tegi seda tööd seitse aastat. Pühapäevasel jumalateenistusel avaldati talle selle eest tänu.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
raplakas
8. mai 2024 14:01

Kas see on tõesti kajastamist ja paberlehe ruumi raiskamist vääriv uudis? Keda see peale koguduseliikmete peaks huvitama?