5.5 C
Rapla
Teisipäev, 21 mai 2024
UudisedLiisa Johanson aitab inimesi vaimse tervise teemadel

Liisa Johanson aitab inimesi vaimse tervise teemadel

Rapla perearstikeskuses alustas möödunud aasta kevadel tööd vaimse tervise õde Liisa Johanson. Rapla juurtega, Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis õendust õppinud Liisa räägib oma esimesest ametiaastast ning inimestest, kes muredega temani jõuavad.

Kõikide Raplamaa inimesteni Liisa ei jõua – töö hõlmab konkreetselt Rapla perearstikeskuse nimistus olevaid patsiente. Sellegipoolest tõdeb ta, et tööd on hulgaliselt ning patsiente käib igast vanusegrupist.

Millised on sinu tööülesanded perearstikeskuses?
Põhiliselt hindan ma inimeste vaimse tervise seisundit ja töötan just Rapla perearstikeskuse nimistus olevate patsientidega. Minu juurde jõuavad nii lapsed, teismelised kui ka täiskasvanud inimesed. Teen neile mõned testid, täidan küsimustikud ja väga oluline osa on anamneesi kogumisel ehk inimeste küsitlemisel. Näiteks milline on tema lapsepõlv olnud, milline hariduskäik, kas on olnud palju koolide või töökohtade vahetamist, millised on suhted, emotsionaalne seisund, uni, toitumine ja muud sellist. Lisaks nõustamine ja erinevate tehnikate ja hingamisharjutuste õpetamine.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare