19.4 C
Rapla
Pühapäev, 19 mai 2024
PersoonMadis Kirss: Liikumisõpetaja ülesanne on, et laps ei kardaks omandada...

Madis Kirss: Liikumisõpetaja ülesanne on, et laps ei kardaks omandada uusi oskusi

“Liikumine peab käima läbi mängu,” sõnas Madis Kirss, kes töötab Rapla Päkapiku lasteaias liikumisõpetajana. Ta teab, millest räägib, sest on seda tööd teinud viimased kolm aastat. Selle ajaga on ta tõusnud laste silmis peaaegu superstaari seisusesse. “Madis! Madis tuleb!” hüüavad lapsed enne liikumistundi, kui õpetajat näevad. Ja kuidas sellist energiat ka edaspidi hoida? Eks ikka niiviisi, et tunnid ei hakkaks korduma.

On neljapäeva, 25. aprilli hommik Rapla Kesklinna kooli staadionil. Kaks päeva tagasi sadas maha lumi, nii et olud on tavapäratult karged. Vihma tibutab. Staadionile on kogunenud 230 last üheteistkümnest Raplamaa lasteaiast. Toimub siinsete tervist­edendavate lasteaedade spordipäev ning Kirsi üks rollidest on viia läbi soojendus, mis tehakse ära energiliselt ja muusika saatel.
Ka seal on tunda Madis Kirsi n-ö superstaari staatust. Vaatamata jahedale ilmale võib tajuda hulgaliselt särtsu. Sellised lasteaedadele suunatud spordipäevad viiakse läbi igal kevadel. Tänavu korraldasid seda Rapla valla tervistedendavad lasteaiad, järgmiseks aastaks läheb teatepulk üle Kehtnale.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare