5.5 C
Rapla
Teisipäev, 21 mai 2024
ArvamusSoov lugeda, aga mida?

Soov lugeda, aga mida?

Rapla keskraamatukogu raamatukoguhoidjate nädala lugemissoovitused:

“Etikett ja head kombed kogu perele”, Erika Kolbakov
Üle pika aja on Eestis ilmunud üks väga hea etiketiraamat. Tänapäeva etiketist on mõistlik üht-teist teada. Formaadilt on suur, kuid kujundus on väga mõnus ja lugeda kerge – saab kiiresti läbi. “Minu eesmärk on teile ulatada ehituskivid kindla tuleviku loomiseks, et unistusi kergusega saavutada,” selgitab kirjanik tagakaanel.
Mulle väga meeldis üks lõik, mis ütles: “Kui te ei soovi oma lastest kasvatada pelgalt tarbijaid, viige nad nädalavahetusel kaubanduskeskuse asemel teatrisse, kontserdile või kunstinäitusele. Viige nad kasvõi mõni kord kohtadesse, mis rikastavad siseilma, laiendavad silmaringi ja arendavad ilumeelt. Vastasel juhul kasvatad väikestest tarbijatest tõenäoliselt suured tarbijad, kelle enesehinnang baseerub materiaalsusel. Noored, kes omavahel õigeid väärtushinnanguid juba lapsepõlves oskavad hinnata, elu sügavust ning inimsuhteid, neil on tugev enesehinnang.”

“Rannale uhutud”, Kate Sawyer
See lugu on kahes ajajärgus, peatükid jooksevad paralleelselt. Raamat käsitleb peategelase sisemaailma ja eneseotsinguid, näiteks, miks ta suhted ei kesta kunagi kaua.
Naine otsustas minna üksi Uus-Meremaale rändama, kuid ta ignoreeris kõiki uudiseid, mis tulid ümbritsevast maailmast. Ta ei pannudki tähele seda, et midagi globaalset, maailmalõpu taolist, katastroofilist on tulemas. Lõpuks pääses ta tänu surnud vaalale, kelle kõhtu naine ja veel üks fotograafist mees ronisid. Ümberringi inimesi praktiliselt peale nende kahe ei olnudki. Väga omapärase süžeega, natuke ulme, aga väga huvitav lugemine.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare