23.8 C
Rapla
Pühapäev, 19 mai 2024
SportFenster Rapla Selveri suurjooks kutsub osalema

Fenster Rapla Selveri suurjooks kutsub osalema

Fenster Rapla Selveri suurjooks kutsub taas sportima ja liikuma. Seekord toimub suur jooksufestival laupäeval, 25. mail.

Korraldajad avaldasid lootust, et kõigi põhidistantside peale koguneb jooksjaid tuhande ringis. Starti on oodata ka tuntud nimesid. Nii näiteks jookseb Raplas poolmaratoni Roman Fosti ning 10 kilomeetri rajal tuleb uut Eesti rekordit püstitama Leonid Latsepov.
Koroonaperioodil toimus Rapla Selveri suurjooks septembris, ent nüüd on see juba mõnda aega tagasi kevadel ning korraldajad näevad, et just see on võistluse õige aeg. Tänavu on Selveri suurjooksu kavas kolm distantsi – 5 km, 10 km ja poolmaraton. Võistluskeskus asub tavapäraselt Rappeli keskuse parklas. Kõigepealt antakse start YOOK 5 km noortejooksule, kus saavad osaleda kuni 26-aastased jooksusõbrad ning seal on välja pandud ka vanuseklassi järgi auhinnad.
Kümme minutit hiljem lähevad rajale ülejäänud 5 km distantsi läbijad, kui antakse start Rappeli rahvajooksule. Selveri suurjooksu korraldaja Taagi Tellus selgitas, et rahvajooksule on oodatud kõik, kes soovivad end tulla liigutama, olgu joostes, jalutades, koos lapsekäruga või tehes kepikõndi.
Harvikeri poolmaratonil tuleb praeguste plaanide kohaselt starti ka tuntud jooksja Roman Fosti. Rapla passistatud Atla 10 km distants on tuntud kiire rajana, kus seekord püüab uut Eesti rekordit püstitada Leonid Latsepov. Olgugi et 10 kilomeetrit ei ole tema põhidistants, on kõikide tingimuste ideaalsel kokkulangemisel uue rekordi püstitus võimalik.
Päeva jooksul pakub võistluskeskuses muusikalisi etteasteid Sten-Olle Moldau. Soojendust viib läbi treener Sandra Linaste. Taagi Tellus ütles, et tänavusel võistlusel asetavad korraldajad põhirõhu võistlejate heale ja kvaliteetsele vastuvõtule. Lisades sealjuures, et nad on teadlikud eelnevate aastate kitsaskohtadest. “Meie jaoks on oluline nendest õppida.” Ühtlasi lisas ta, et jooksma oodatakse võimalikult palju kohalikke Raplamaa elanikke.
Lisaks põhidistantsidele on ka lastejooksud, mis tavapäraselt viiakse läbi Sadolini spordihoone juures. Nendega tehakse algust juba 25. mai hommikul. Korraldajad soovitavad lastejooksudele eelregistreerida.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare