13.3 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
SportHooaja kokkuvõtteks kaks medalit

Hooaja kokkuvõtteks kaks medalit

Rapla Korvpallikool

Mais lõppesid G4S Noorteliiga nime all toimuvad Eesti meistrivõistlused korvpallis. Medalid ja meistritiitlid jagatakse kokku viies poiste (U12, U13, U14, U16 ja U19) ja kolmes tüdrukute (U14, U16, U19) vanuseklassis. Rapla Korvpallikooli võistkonnad tõid koju neli esineliku kohta, sh kaks medalit.

Rapla Korvpallikool osales ka neljas nooremas vanusegrupis, kus veel medaleid välja ei jagatud: poiste mikro- ja makroliiga ning tüdrukute mikro-makrofestivalid ja U12 liiga.
Teist hooaega järjest jõudsid G4S Noorteliigade tipuks oleva U19 vanuseklassi nelja parema võistkonna hulka nii Rapla Korvpallikooli neiud kui ka noormehed. Seda suudavad vaid väga vähesed klubid Eestis.
U19 tüdrukud lõpetasid teist aastat järjest hooaja hõbemedalitega. Treener Kaia Milling kommenteeris: “Tüdrukud nägid terve hooaja tublisti vaeva, saime häid kogemusi LHV naiste meistriliigas ja Euroopa Noorteliigas osaledes. Hooajast jääb n-ö näppude vahele ka detsembris võidetud U19 Eesti karikavõistluste tiitel. Kevadel oli meie laeks siiski hõbe, sest Tallinna Spordiakadeemia koosseis täienes hooaja teises pooles jõudsalt. Konkurents esimese nelja tiimi hulgas oli tihe ja oleme õnnelikud, et võitsime poolfinaalseeria Audentese Spordiklubi vastu ning lõpetasime hõbedal.”
Hooaja sel korral 4. kohaga lõpetanud U19 poiste seas oli konkurents väga tihe. Oli näha, et peaaegu kõik I divisjonis (kokku 8) mängivad võistkonnad võivad konkureerida medalitele. Rapla Korvpallikooli noormehed pidasid eduka veerandfinaali Tallinna Spordiakadeemia võistkonnaga. Esimene poolfinaalmäng tiimiga Reinar Halliku KK/Vinni vald oli tõeliselt põnev lisaaja thriller, kuid siiski viisid võidu koju vastased ning teise mängu võitsid nad juba kindlamalt.
Rapla KK vastane pronksilahingus oli Tartu Ülikool/Metec. Võistkonna peatreener Indrek Ruut lausus kokkuvõtteks: “Oli raske hooaeg. Põhimängijatel oli suur koormus nii esiliigas kui ka U19-s, samuti osaleti meistriliiga töös. Kiidan poisse, et tublisti vastu pidasid. 4. koht kindlasti ei ole pettumus ja vaatame uuele hooajale positiivselt vastu.”

Meie U16 vanuseklassi tüdrukud ja poisid olid sel korral esindatud suhteliselt noorte koosseisudega ning suurim eesmärk oli eelkõige mängukogemuse hankimine. Tüdrukud lõpetasid hooaja 6. kohaga. “Kripeldama jääb, et turniirisüsteem oli üles ehitatud selliselt, et just neljanda ja viienda koha omanikega hooaja teises pooles enam vastamisi minna ei saanud. Teise vahegrupi kuuendast kuni kümnenda kohani võitsime suhteliselt kindlalt, kuid veerandfinaalis hilisemale hõbemedalistile BC Star/BK Tallinn Kalevile jäime kindlalt alla,” lausus võistkonna peatreener Kaia Milling.
U16 poisid mängisid sel hooajal Rapla/Kohila ühendvõistkonnana. Sügisel toimunud kvalifikatsioonimängude tulemusena alustasid poisid hooaega II divisjonis. “Üheks tulemuslikuks eesmärgiks oli U16 poistega jõuda play-offi ehk II divisjoni nelja parema hulka. Kevadeks platseerusime 6. kohale ning neljandast positsioonist jäi puudu väga napilt, 1-2 võitu. Suures pildis võib hooajaga rahule jääda, poisid muutusid ühtsemaks tiimina ja mis samuti väga oluline – areneti individuaalselt edasi. Lisaks saime kogemusi U15 vanuseklassi Balti liigas osaledes, mis andis võimaluse proovida teistsugust, agressiivsemat stiili ning andis väärtuslikku rahvusvahelist kogemust,” võttis võistkonna peatreener Jüri Pritšin hooaja kokku.

Rapla Korvpallikooli U14 tüdrukud ja poisid näitasid, et kuuluvad oma vanuseklassis Eesti parimate hulka, veerandfinaalid olid mõlematele rasked, kuid lõppesid erinevate stsenaariumitega.
Tasavägiste mängude järel veerandfinaalis suutsid U14 tüdrukud kohamängudele jõuda, kahe mängu kokkuvõttes edestati TalTech BS/Siili võistkonda. Poolfinaali vastane oli Keila Korvpallikool, kellega mängiti üks väga võrdne lahing, kuid kokkuvõttes liikusid finaali siiski keilalased. Seega suunduti mängima proksmedalitele, kus vastaseks olid Tartu Ülikooli Gepardid.
Võistkonna treener Viljo Sinikas võttis lahingu medalitele kokku: “Pronksikohtumist alustas selgelt paremini Rapla võistkond, kes võitis avaveerandi 16:7. Teine veerandaeg oli aga täielikult tartlannade kontrolli all, kui vastastel skoori ei lastudki teha ning veerandaeg võideti 16:0. Poolajapausilt naasid väljakule paremini aga Rapla tüdrukud, kes kolmanda veerandaja võitsid 20:8 ning neljanda 24:20. Mäng lõppes seisuga 60:51 Rapla Korvpallikooli kasuks. Seega teenisid meie U14 neiud auga välja pronksmedalid.”
Ka U14 poiste veerandfinaalid olid põnevad, kuid kahjuks olid sel aastal BC Kalev Cramo/KK Sokud noormehed kindlamad ja jõudsid medalimängudele. U14 poiste treener Kustas Põldoja vaatas hooajale tagasi: ”U14 poiste võistkond teenis sel hooajal karikavõistlustelt kaela hõbemedalid. G4S Noorteliiga kõrgeimas divisjonis saavutati põhiturniiril neljas koht, kuid veerandfinaali kaotuse tõttu kohamängudele ei pääsetud. Kokkuvõttes meistrivõistlustelt vanuseklassi 31 võistkonna seas 6. koht, mis on igati kiiduväärt tulemus.”

Noorimad G4S Noorteliiga medalitele mängivad tiimid on Eestis U13 ja U12 vanuseklassi poisid. Raplas treenivad nad ühes grupis treener Allar-Raul Antsoni käe all, kes võttis 2023/24 hooajal tehtud töö kokku nii: “Ühtse, sõbraliku ja tööka 2011-2012 sünniaastaga poiste treeninggrupiga osalesime nii U12 kui ka U13 vanuseklasside Eesti meistrivõistlustel. U13 võistkond saavutas II divisjonis 4. koha ning U12 võistkond jõudis medalimängudele ja sai I divisjonis 4. koha. Pronksmedalitest jäi puudu kolm punkti. Olulisem sportlikust tulemusest on aga ühtehoidev ja heatahtlik treeninggrupp, spordipoiste meelsus ja hea huumor.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare