19.4 C
Rapla
Reede, 26 juuli 2024
ArvamusKultuurifestival “Särin“ kui noorte hääl

Kultuurifestival “Särin“ kui noorte hääl

Kunst võib olla võimas vahend sotsiaalseks muutuseks ja ühiskondlikuks aktiivsuseks. Kunstnikud võivad kasutada oma loomingut, et väljendada arvamusi, tõstatada probleeme, puudutada inimese hinge ja inspireerida tegutsema. Olgu selleks helid, värvid, sõnad või liikumine – see keel on edasi kandev jõud.

Kunst on kultuuri ja identiteedi oluline osa. Kunstil on võime ühendada inimesi, pakkuda emotsionaalset ja intellektuaalset rikastust ning aidata mõista maailma erinevaid aspekte. Sellepärast on oluline, et kunst oleks kättesaadav ja ligipääsetav kõigile, mitte ainult eliidile.
Käibel olnud väide “noored on hukas” on ilmselt kõigi meie vanemate ja ka võimalik, et me endi kõnes läbi käinud. On siis nii? Noored ongi hukas? Kuidas nad siis täna rohkem hukas on kui eile? Või üleeile? Fakt on see, et nende mitme põlvkonna vältel on ühiskond muutunud, samuti trendid. Kuid inimene ei ole muutunud. On tähtis, et toetaksime ja lööksime noorte kasvamises kaasa, mitte ei hakkaks kohe hukka mõistma. Tulevik on ju siiski tänaste noorte käes.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare