Ulvi Blande
On rabarberi aeg. Teeme siis rabarberikooki. Klassikaline kook, mis inimestele kohe meenub, on muretaignapõhjal biskviitkattega kook. Aga kui on kiire, saab ka lihtsamalt.
Vaja läheb: 4 muna, 180 g suhkrut, 170 g jahu, 150 g võid (sulatatud), 1 tl küpsetuspulbrit, 1 tl vanillisuhkrut, 1 tl kaneeli.
Tee nii: Viiluta rabarber õhukesteks tükkideks, sega suhkru ja kaneeliga ning jäta maitsestuma. Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta omavahel munad ja suhkur korralikult vahule. Lisa vahustatud munadele jahtunud sulavõi ja sega läbi. Sega eraldi nõus omavahel kokku jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur. Lisa kuivainesegu ettevaatlikult segades tainasse. Sega juurde pool rabarberist. Vala tainas koogivormi, puista peale rabarberitükid ning küpseta 175 kraadi juures, kuni kook on kuldpruun.
Allikas: http://www.helgus.ee