20 C
Rapla
Pühapäev, 16 juuni 2024
GaleriiGALERII: Tuletõrjeolümpia tõi kokku rohkem kui 150 last

GALERII: Tuletõrjeolümpia tõi kokku rohkem kui 150 last

Aastate jooksul on tuletõrjeolümpialt läbi käinud julgelt üle tuhande lapse. Vabatahtlik päästja Meelis Remmel võttis juba nii ammu kui aastal 2002 omale südameasjaks korraldada lasteaialastele üks lõbus päev, mis oleks ühtlasi ka õpetlik. Tänavu toimus tuletõrjeolümpia juba mitmendat aastat Sillaotsa talumuuseumi õuel ning see tõi teisipäeva, 21. mai ennelõunal kokku üle 150 lapse.

Remmel töötab nüüd juba mitmendat aastat Sillaotsa muuseumis peavarahoidjana. Peaasjalikult on tuletõrjeolümpia suunatud Märjamaa valla lasteaedadele, aga külalisi tuli ka mujalt. Nii näiteks tegid päeva kaasa Raikküla, Kehtna ja Laagri lasteaedade lapsed.  Kehtna ja Laagri olid kutsutud seetõttu, et seal käivad Remmeli enda lapselapsed. Kokku  võttis üritusest osa kaksteist lasteaeda.
Võistluse jooksul pidid lapsed täitma erinevaid ülesandeid, mis kõik olid seotud päästevaldkonnaga. Nii näiteks tuli lüüa lokulauda, et anda märku tulekahju süttimisest. Siis tuli helistada tuletõrjesse, kiirustada sündmuskohale ning viimaks transportida kannatanu “haiglasse”, kus ta abi saab. Kõike seda tehti loomulikult mängulises õhkkonnas. Kokkuvõttes oli see laste jaoks lihtsalt vaheldust pakkuv lõbus päev.
Tähelepanuväärne on see, et aastate jooksul on tuletõrjeolümpiast välja kasvanud ka elukutselisi päästjaid nagu Remmeli enda poeg Raino Remmel ja Tauno Sau. Alati tõmbab nendel üritustel laste tähelepanu ka võimalus tutvuda päästeautodega. Eriti just poisid turnivad nende otsas suurima heameelega. Sel aastal oli eriline see, et kohal oli ka politsei- ja piirivalveamet oma tehnikaga. Nad demonstreerisid masinat, millega aetakse laiali ebaseaduslikke meeleavaldusi. Kui see masin oma veekahurid tööle pani, oli kõigi tähelepanu sellele naelutatud.
Tuletõrjeolümpia kestis tavapäraselt kaks tundi hommikul kella kümnest kuni kella kaheteistkümneni. Siis pidid lapsed juba sööma ja magama minema. Meelis Remmel korraldab igal aastal seda sündmust just kevadel, tavapäraselt maikuus. Tema on küll selle peakorraldaja, aga ta ütles, et eriline au kuulub lasteaia õpetajatele, kes lapsed selleks päevaks ette valmistavad ning igal aastal ka kohale toovad.

« kohta 2 »
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare