15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
SportNoor bowlingumängija tegi jälle ajalugu

Noor bowlingumängija tegi jälle ajalugu

Maarek Lee

Eelmisel aastal viskas 12-aastane Rapla poiss Kert Isakar 300 ehk ideaalse sarja, olles sellega Eesti noorim mängija, kes sellega hakkama on saanud, ning nüüd tegi ta taas ajalugu sellega, et võitis Eesti kõige raskema ja pikema bowlinguturniiri.

Bowlingu hooaeg algab septembris nagu kool, siis algavad ka hooaja turniirid. Üks selliseid turniire on Lohe kapp. Turniir koosneb neljast blokist ja igas blokis on neli etappi, esimest etappi on võimalik mängida kuus korda. Turniir algab septembris ja lõpp on mais. Terve hooaja peale saavad finaalringidesse kakskümmend paremat mängijat.
Finaali mängis ennast kolm juuniori: Karl Martin Veiderpass, Robin Miklas ja Kert Isakar. Poisid alustasid kõige madalamast alagrupist, kus pidid mõõtu võtma seitsme vastasega match plays. Vastavalt tulemustele sai neli paremat edasi. Poistel õnnestus kolm korda edasi saada ja superfinaalis mängida.
Päeva peale oli juba 21 mängu mängitud. Nüüd olid vastas hooaja top 4, Eesti mõistes koondise mängijad. Supertulemustega võitis Kert Isakar, teiseks tuli samuti juunior, aga paar aastat vanem Robin Miklas, kolmas koht kuulus Pärnu topmängijale Lauri Raadikule.
Kert Isakar on 2004. aastal esmakordselt toimunud ja Rapla mehe Heikki Haljasmetsa välja mõeldud turniiri kõige noorem võitja. Ka teise koha saanud Robin pidas ilusti 28 mängu vastu. Sellega on tehtud ajalugu, sest 1. ja 2. koht tulid viimasest alagrupist ja seda pole varem juhtunud. Heikki Haljasmets sõnas, et Eesti noorte tase on hüppelise tõusu teinud ja seda on väga hea näha. Seda näitab ka Kerdi keskmine 240,6 p finaalis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare