15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
UudisedRapla Kesklinna kooli robootikud sõidavad Austraaliasse võistlema

Rapla Kesklinna kooli robootikud sõidavad Austraaliasse võistlema

Rapla Kesklinna kooli robootika võistkonnal Prod Robootikud avaneb harukordne võimalus sõita Austraaliasse, et panna seal oma oskused proovile Okeaania meistrivõistlustel. Võimalus tekkis tänu headele tulemustele käesoleval õppeaastal toimunud võistlustel ning võistkonnaliikmete endi initsiatiivile.

“Ma ei saa õhtul magamagi jääda, mõtlen ainult selle peale, et me sõidame Austraaliasse,” rääkis võistkonna Prod Robootikud liige Enriko. Ta õpib Rapla Kesklinna kooli seitsmendas klassis nagu ka teised võistkonna liikmed, tema klassivennad Margus, Ragnar, Sebastian ja Valter. Nad on terve õppeaasta vältel näidanud robootikavõistlustel FLL (First Lego League) häid tulemusi ning valmistuvad nüüd selleks, et sõita Eestit esindama Austraalia suurimas linnas Sydneys.

Robootika ja programmeerimisega on noormehed tegelenud neli aastat. Mõni neist kauemgi, näiteks Margus tegeleb selle valdkonnaga juba kaheksandat aastat. Robootika  huviringi veab Rapla Kesklinna koolis õpetaja Airi Metsaäär, kellega koos nad Okeaania meistrivõistlustele lendavadki. Robootikatund on üks kord nädalas ja sellest ei piisa, et valmistuda nii suurteks võistlusteks. Seetõttu võtavadki noormehed aega ka pärast tunde, et kooli robootikanurgas kokku saada. Teisel korrusel, arvutiklassi tagumises nurgas on  üles sätitud võistluslauad, võidetud karikad, robotid ja kogu varustus, mida võistluste ettevalmistuseks tarvis läheb.

Kallis reis

Raplamaa Sõnumid kohtub meeskonna kahe liikme, Enriko ja Marguse ning nende juhendaja Airi Metsaäärega reede hommikul. Poisid tulevad hea meelega tunnist ära, et oma hobist rääkida. Õhinat on neis palju. Seda nii robootika kui ka eesootava reisi suhtes. Kuigi see reis ja võistlus pakuvad kindlasti kustumatuid mälestusi, ei ole see samas odav. Airi Metsaäär tõi välja, et ainuüksi edasi-tagasi lennupiletid ühe inimese kohta maksavad  

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare