14.9 C
Rapla
Kolmapäev, 19 juuni 2024
ArvamusSoov lugeda, aga mida?

Soov lugeda, aga mida?

Rapla keskraamatukogu raamatukoguhoidjate nädala lugemissoovitused:

“Alex”, Pierre Lemaitre
Alexandre Pierre Lemaitre on prantsuse kirjanik, kes on tuntust kogunud eelkõige oma psühholoogiliste põnevike ja kriminaalromaanidega. Üks tema tuntumaid teoseid ongi “Alex”, mis on väga haarav lugu inimpsühholoogiast ja kriminaalsest pingest. Romaan jälgib naispeategelast, kelle elu pööratakse pea peale pärast ootamatut juhtumit ning lugeja haaratakse kaasa pööraste sündmuste keerisesse. “Alex” on lugu, mis paneb lugeja kaasa mõtlema ning pöörama tähelepanu moraalsetele küsimustele ja inimese sisemisele tugevusele. Kuigi ma ise ei ole suur krimkade lugeja, ei saanud ma seda raamatut enne lõppu käest. Ka lõpplahendus pani kulmu kergitama. Tõesti põnev lugemine!

“Aja oma atra läbi koolnute kontide”, Olga Tokarczuk
Poola kirjaniku romaan, autor ise on saanud Nobeli kirjanduspreemia. Teistmoodi lugemine. Tegevus toimub metsade vahel. Saladuslikel asjaoludel hukkub Kłodzko mägikülas üks mees. Tema naaber, Janina Duszejko, pensionärist õpetaja ja loomakaitsja, hakkab asja uurima, aga keegi ei usu tema teooriat. Siin raamatus on tugevalt sees looduse ning selle kaitsmise teema. Lõpplahendus on ääretult ootamatu. Selle raamatu põhjal oli Draamateatris 13. aprillil esietendus.

 

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare