14.9 C
Rapla
Kolmapäev, 19 juuni 2024
UudisedVõimas! Avis Utilitas Rapla võitis pronksi!

Võimas! Avis Utilitas Rapla võitis pronksi!

Avis Utilitas Rapla tegi seda mida kõik Rapla fännid Sadolin spordihoones ootasid – alistas Pärnu Sadama ka kolmandat korda ning teenis Eesti meistrivõistlustel kolmanda koha. Otsustav mäng toimus laupäeva, 25. mai õhtul ning Rapla ei andnud Pärnule väikestki võimalust. Kohtumine võideti kindlalt 82:66 ning pandi ühtlasi hooajale pronksikarva punkt.

Enne avavilet võis aimata, et Raplat ootab keeruline heitlus. Meeskonda ei saanud aidata mängujuht Eric Hunter, kes sõitis vanaema lahkumise tõttu tagasi Ameerika Ühendriikidesse. Küll aga kandsid ülejäänud mängijad oma rolli välja sedasi, et Hunteri puudumist oli vaevu märgata.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Malik Pope, Markus Ruubel, Volodymyr Shevchenko, Marek Ruut, Martin Paasoja
Pärnu Sadam: Siim-Markus Post, Ervins Jonats, Troy Barnies, Robert Valge, Ivo Van Tamm

Avaminuteid mängis paremini Pärnu Sadam minnes juhtima 10:4. Viigini jõudis Rapla seisul 13:13 kui tabava kaugviske saatis teele Volodymyr Shevchenko. Veerandaja lõpp läkski paremini Raplal, kes juhtis kümne mänguminuti järel 28:18.

Teisel veerandajal kontrollis mängu taas Rapla. Kohati oldi ees 17 punktiga, siis langes see 10 peale, kuid väiksemaks see ei sulanud. Pärnul tunuds rünnaku olevat puudu ideest kuidas Rapla kaitse lahti muukida. Korduvalt saadeti teele kaugviskeid, mis järjest mööda läksid. Esimese poolaja lõpuks juhtis Rapla 43:30.

Kolmandal veerandajal jätkas Rapla täiskäigul ja kasvatas eduseisu lausa 20 punkti peale 61:41. Sellise ilusa skoori tõi tabloole Markus Ruubeli tabav kolmene. Pärnu poolelt olid rünnakul küll mõned üksikud õnnestumised, kuid kaotusseisu otsustavalt vähendada nad ikkagi ei suutnud. Olles 20 punktilises eduseisus tundus pronksmedal olevat käeulatuses. Kolmanda veerandaja lõpuks juhtis Rapla 69:51.

Neljandal veerandajal oli õhus palju ärevust. Ühest küljest oli võit lähedal ent see teadmine ei tohtinud kuidagi mängu häirida. Kuid minutid ja sekundid tiksusid julgelt Rapla kasuks. 4:30 enne lõppu juhtis Rapla 77:57 ning selleks hetkeks oli sisuliselt selge, et võit jääb kodusaali.

Lõpuminutid midag enam ei muutnud ning sireeni kõlades näitas tabloo Avis Utilitas Rapla võidunumbreid 82:66.

Võitjate resultatiivseim selles kohtumises oli ukrainlane Volodymyr Shevchenko 21 punktiga. Sealjuures tabas ta neli kolmest ja võttis seitse lauapalli. Marek Ruut ja Tormi Niits viskasid mõlemad 13 punkti. Pärnu resultatiivseimad olid Siim-Markus Post ja Sverre Aav, kes mõlemad viskasid 12 punkti.

Mängujärgses intervjuus DelfiTV-le rääkis Rapla peatreener Brett Nõmm, et Eric Hunteri puudumise tõttu muudeti mõned asjad rünnakul ära, kuid põhisõnum ülejäänud mängijatele oli ikkagi, et palliga mängides tuleb olla julge. “Mängijatel tuli vabanemine täna. Muidu oli meie mäng liialt ühe mehe keskne. Kogu see jama mis sel hooajal olnud on – vigastused, rahamured… See publik ja hingestatus näitab, et Raplas on korvpalli vaja,” rääkis Nõmm.

Avis Utilitas Rapla võitis pronksiseeria tulemusega 3:1.

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Koss
25. mai 2024 19:58

Pronksiga tulevad suured sponsorid ja valla raha pole vajagi 😀

Kaire
27. mai 2024 07:00

Väga äge ja põnev hooaeg on olnud ning super tulemus. Volikogu omad kes rahastamisele vastu hääletasid, häbenegu.

Suslik
28. mai 2024 09:29

Olgem ausad, Hunter mängis hästi aga päris palju soolot. Kui soolomängija kaob, hakkab meeskond mängima nagu meeskond. Ja viimased mängus mängiti nagu tõeline meeskond.