13.8 C
Rapla
Teisipäev, 25 juuni 2024
LisalehtKäsitöölaneKülakiige vastupidavus peitub detailides

Külakiige vastupidavus peitub detailides

Kuigi külakiikesid on ajaga jäänud vähemaks, on jätkuvalt kiigeehituse oskustega ehitusmeistreid ning kes neid oskusi ka edasi annavad. Üks selliseid meistreid on Marko Aatonen, kes on Viljandi kultuuriakadeemias õppinud rahvuslikku ehitust ja on praegu ülikooli rahvusliku ehituse töökoja meister ja ehituspuusepp.

Nii tema seminari- kui ka lõputöö käsitlesid külakiikesid ja kiiged saadavad teda muude tegemiste kõrval jätkuvalt edasi. Ta on pälvinud ka tekstiilikunstnik Anu Raua stipendiumi peamiselt just selle eest, et tema tegevus Eesti traditsiooniliste külakiikede ehitamisel, uurimisel ja arendamisel on toonud erialale kogukondlikku tuntust, seda nii Viljandi linnaruumis kui ka muudes kohtades.
See, et ta just külakiikedega on hakanud süvitsi tegelema, on Marko sõnul olnud mingil määral puhas juhus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare