12.7 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
UudisedKuusiku lasteaiarühma lapsed on kooliks valmis

Kuusiku lasteaiarühma lapsed on kooliks valmis

Kuusiku lasteaiarühma lõpupeole kogunes rohkesti pereliikmeid, sest väikese lasteaia kohta läheb sügisel kooli märkimisväärselt palju lapsi – üheksa.

Reedel, 24. mail oli Päkapiku lasteaia Kuusiku rühmal lõpupidu. Kooli saadeti lausa üheksa tublit last. „Hoidke alati soove oma südames,” ütles Päkapiku lasteaia direktor Katrin Antson. Ilusa päikesepaistelise ilma tõttu toimus pidu Kuusiku lasteaiarühma hoovis.
Pidulikke perekondi kaunite lilledega saabus märkimisväärselt palju, sest uuel õppeaastal alustab kooliteed väikese lasteaiarühma kohta palju lapsi – kolm tüdrukut ja kuus poissi, kellel kõigil suured unistused silme ees. Kuusiku lasteaiarühm tegi sellega ajalugu, sest nii rohke lõpetanute arv oli viimati 1999. aastal, kui Kuusiku lasteaed tegutses veel vanas mõisahoones, ehk 25 aastat tagasi.
Nooremad lasteaialapsed alustasid lõpupidu tantsuga, mis saatis vanemad lasteaiakaaslased kooliteele. Nende juhendaja oli Kuusiku lasteaiarühma muusikaõpetaja Helle (perekonnanime ei soovinud avaldada).
„Täna on kõige viimane kontsert meil,” ütles muusikaõpetaja, kutsudes esinema kooliminejad. Lauldi siilipoisist Siimust ja linnukesest. Pisikesed esitasid väga kenasti ka „Kodumaa laulu”.
8. juunil toimub Rapla maakonna laulu- ja tantsupidu, kus esinevad ka lasteaiarühmad, teiste seas Kuusiku rühma lapsed. Sellega seoses ei piirdutud lõpupeol ainult laulmisega, vaid esitati ka paar tantsupeole planeeritud tantsu, mis algul muusikaõpetaja juhendamist vajasid. Tublid ja tragid lapsed tuletasid sammud endale kenasti meelde.
Väga meeldis, et kasvatajad lugesid kõva häälega ette, millise mulje on laps neile lasteaias jätnud. Need sisaldasid ka põnevaid ja naljakaid laste öeldud lauseid. Lisaks sai teada, kelleks lapsed tulevikus saada soovivad: loomaarstiks, raamatupidajaks, politseinikuks, sportlaseks, tuletõrjujaks ja sõjaväelaseks.
Ka lapsevanemad said tänada lasteaia õpetajaid hinnetelehe abil, mille pisikesed ise koostanud olid. Kuusiku lasteaiarühma tublid eestvedajad ja õpetajad on lisaks juba mainitud direktorile ja muusikaõpetajale veel Liina Väljaots, Maiu Kuusemäe, Gerli Liukanen, Karin Merila ja tänaseks päevaks asendusõpetaja rollis Marje Poom.
Sõna paluti võtta ka Päkapiku lasteaia ja Kuusiku lasteaiarühma direktoril Katrin Antsonil, kes juhatas ennast sisse luuletusega. „Nad olid mu esimesed lapsed,” ütles Antson üheksat õpilast silmas pidades. Suure tänu said lapsevanemad, kes nii heas kui ka halvas on alati aidanud ja toetanud. Pidu lõppes kallistuste ja õnnitlustega.
Kooliteed alustavad uuel õppeaastal Brianne Bogdanov, Hevenli Kallion, Anette Kerves, Sander Ilves, Ramon Iling, Robin Saar, Remi Tosin, Hector Truia ja Lauris Trummal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare