22.7 C
Rapla
Reede, 26 juuli 2024
SportAlu spordihoone märkimisväärne tähtpäev

Alu spordihoone märkimisväärne tähtpäev

Alu spordihoone on ennast elus hoidnud juba nelikümmend aastat. Juubelipidu sellel aastal ei peetud, kuid sümboolselt on langenud ajalooline sündmus kokku 2024. aasta Rapla maakonna meistrivõistluste finaalmängudega korvpallis, mis peeti just Alu spordihoones.

Kui spordihoone 18. mail 1984. aastal avati, toimus seal ka esimene korvpallimäng. Tol ajal oli juhatajaks korvpallur Robert Raamat ja Rapla EPT-s oli sellel ajal tugev korvpallimeeskond, kes oli tulnud seitse korda EPT-de vabariikliku võistluse võitjaks. „See oli hästi kõva sõna Rapla EPT jaoks,” ütles kauaaegne Alu spordihoone juhataja Madis Pärn.
Korvpallikohtumises oli üks meeskondadest tugev Harju KEK eesotsas suurnimedega nagu Aleksei Tammiste, Priit Tomson, Peep Aaviksoo, meie oma Kohila poiss Andres Sõber ja veel teisigi. Alu spordihoonet esindasid Olavi Ratas, Aare Heinvee, Paavo ja Heiki Torniainen, samuti Tiit Illipe ja veel teisigi. „Suur tunnustus tolleaegsele EPT juhatajale Endel Tuberikule, kes sellised mõtted tegudeks tegi,” ütleb Madis Pärn. Toda esimest mängu vilistasid Vello Tammaru ja nüüd juba meie seast lahkunud Rein Kadarbik.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare